Slovenija arhiv novic 12.05.2024

Kremelj: Putin predlagal zamenjavo obrambnega ministra Šojguja

RTV Slovenija 12.05.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je na mesto obrambnega ministra predlagal civilista Andreja Belousova, nekdanjega podpredsednika vlade, ki je specialist za gospodarstvo. Za dosedanjega obrambnega ministra je medtem našel pomembnejšo nalogo. Sergej… »

Logar Janši prek Reporterja vrgel rokavico: Pripravljen sem »prevzeti vodstvo SDS«

Necenzurirano 12.05.2024
Poslanec SDS, ki se je v zadnjem letu zaradi manjšega spogledovanja z disidenstvom znašel v zadnjih klopeh stranke, je v intervjuju za Reporter naznanil, da je pripravljen prevzeti vajeti. To je tudi njegov odgovor na očitke, da s samostojno potjo, ki… »

Zmagovalca polfinalov Hrvaška in Izrael. Švica do zmage z najmanj točkami občinstva doslej.

RTV Slovenija 12.05.2024
Prireditelji Evrovizije so po koncu finala razkrili tudi uvrstitve držav v obeh predizborih. Raiven je v prvem predizboru osvojila deveto mesto, zmagala je Hrvaška. Zmagovalec drugega predizbora pa je bil Izrael. Kot je objavljeno na uradni spletni… »

Tadej Pogačar si v rožnatem lahko privošči kapučino in pico

Delo 12.05.2024
Slovenski kolesarski as je prvi teden 107. dirke po Italiji končal s tremi etapnimi zmagami in prednostjo 2:40. V nadaljevanju preberite: Prvi teden 107. dirke po Italiji je imel po pričakovanjih samo enega gospodarja. Tadej Pogačar (UAE) je zmagi na… »

Fajon in Šukri zaskrbljena: Prisilna evakuacija iz Rafe je kršitev mednarodnega prava

RTV Slovenija 12.05.2024
Zunanja ministrica Tanja Fajon in njen egiptovski kolega Sameh Šukri sta v Kairu izrazila zaskrbljenost zaradi zastoja pogajanj o prekinitvi ognja med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas ter posvarila pred kopensko ofenzivo v Rafi… »

DVA MESECA PO ZGODOVINSKI OPERACIJI: Moški z genetsko spremenjeno prašičjo ledvico umrl

Regional 12.05.2024
62-letni moški, ki so mu marca kot prvemu živemu bolniku na svetu presadili gensko spremenjeno ledvico prašiča, je umrl, so v soboto zvečer sporočili iz ameriške bolnišnice, kjer so opravili poseg. Rick Slayman, ki so mu po dolgoletni sladkorni… »

Slovenija šele po streljanju 7-metrovk na SP

Zurnal24 12.05.2024
Slovenija se je enajstič uvrstila na svetovno prvenstvo. Slovenska moška rokometna reprezentanca je na odločilni povratni tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2025 v Winterthurju po izvajanju sedemmetrovk premagala Švico z 38:34 (14:12… »

EIB kot hišna banka EU bo po novem laže financirala obrambne projekte

Finance.si 12.05.2024
Ta teden je upravni odbor EIB pod vodstvom predsednice Nadie Calvino sprejel prelomno odločitev, ko je potrdil akcijski načrt, ki prinaša spremembo pogojev, kdaj EIB lahko financira naložbe z 'dvojno rabo', ki jih je mogoče uporabljati v civilne… »

Nova makedonska predsednica med prisego izpustila besedo "Severna"

RTV Slovenija 12.05.2024
Gordana Siljanovska Davkova je prisegla kot prva predsednica v zgodovini Severne Makedonije, a je izbranka desne stranke VMRO-DPMNE med prisego v nazivu države izpustila besedo "Severna", zaradi česar je grška veleposlanica protestno zapustila… »

Odslej v številki EMŠO mogoča uporaba šifer od 50 do 59

RTV Slovenija 12.05.2024
Uporabljati se je začela novela zakona o centralnem registru prebivalstva. S tem so v osebni identifikacijski številki EMŠO (enotna matična številka občana) omogočili uporabo šifer registra od 50 do 59, ne le 50, kot velja trenutno. Vlada je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem