Slovenija arhiv novic 14.05.2024

Golob / »Sredstva za nagrajevanje zaposlenih v zdravstvu, ki delajo več, so zagotovljena«

Mladina 14.05.2024
Premier Robert Golob po srečanju s predstavniki bolnišnic izpostavil pomembnost povečanja produktivnosti v zdravstvu. Premier Robert Golob se je udeležil delovnega srečanja ministrstva za zdravje o obremenjenosti zdravnikov. Verjame, da so ukrepi za… »

Dvojna francoska zmaga v 10. etapi, Pogačar ohranil skupno vodstvo

Dnevnik 14.05.2024
Francoz Valentin Paret-Peintre je zmagovalec 10. etape dirke po Italiji od Pompejev do gore Bocca della Selva v Kampaniji. Drugi je bil njegov rojak Romain Bardet, pred slovenskim kolesarjem Janom Tratnikom, ki je po samostojnem pobegu vodil vse do 3 km… »

»Trumpa si želim videti v zaporu«

Mladina 14.05.2024
Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je obtožen ponarejanja poslovnih dokumentov v povezavi s plačilom pornoigralki za molk o spolnem odnosu. Plačilo je izvršil Cohen, Trump pa mu je denar kasneje povrnil. Tožilci in odvetniki so danes v sodnem… »

Levica: ŠOU v Ljubljani naj razkrije svoje zapravljanje javnih sredstev

Dnevnik 14.05.2024
Študentski zbor ŠOU v Ljubljani danes obravnava decembrsko poročilo računskega sodišča, ki kaže, da je ŠOU s sredstvi ravnal netransparentno. Glede na izsledke revizije v Levici direktorja pozivajo k odstopu, ŠOU pa, da z javnim prenosom seje… »

V Franciji v napadu na zaporniški kombi ubita dva pravosodna policista, več je ranjenih

RTV Slovenija 14.05.2024
V napadu na zaporniški kombi sta bila v bližini Rouena na severozahodu Francije ubita dva pravosodna policista. Zapornik, ki so ga prevažali, je pobegnil z napadalci. Dva uslužbenca zapora sta umrla v streljanju, je za AFP povedal vir in dodal, da so… »

Sociolog Samo Uhan: »Anže Logar je zapravil politični kapital«

Necenzurirano 14.05.2024
Ob začetku volilne kampanje za evropske volitve se je novinar Primož Cirman v televizijski oddaji Studio Necenzurirano pogovarjal s sociologom iz centra za raziskovanje javnega mnenja pri Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, dr. Samom… »

Se bo cena naftnih derivatov odslej določala na 28 dni?

RTV Slovenija 14.05.2024
Ministrstvo za okolje je v javno obravnavo dalo predlog nove uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. Cene bi se po novem določale na 28 dni, in ne več na 14. Uredba bi začela veljati 18. junija. Metodologija določanja cen pa bi ostala… »

TA SMRTONOSNA RIBA NI PRVIČ OPAŽENA V JADRANU: Njen strup je več kot 1000-krat močnejši od cianida (VIDEO)

Regional 14.05.2024
Danes smo poročali, da so včeraj popoldan v Medulinu opazili sedem primerov najbolj strupene ribe na svetu, srebrnoprogaste napihovalke (Lagocephalus sceleratus). Eno ribo so ulovili na globini 19 metrov. Pogosto se zgodi, da se tudi v našem morju… »

Bomo v četrtek končno enkrat mi premagali Hrvate

Zurnal24 14.05.2024
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) bo v četrtek objavilo odločitev v povezavi s postopkom slovenskih ribičev proti Hrvaški. Ribiči so se na sodišče v Strasbourgu obrnili, ker jim hrvaški organi za ribolov na območju v Piranskem… »

Župani po poti sodnikov zaradi plač na ustavno sodišče

Delo 14.05.2024
Občinski funkcionarji se vidijo v neenakopravnem položaju z drugimi funkcionarji – Sporna se jim zdi tudi ureditev dodatkov. V nadaljevanju preberite: Skupnost občin Slovenije (SOS) je na ustavno sodišče vložila zahtevo za presojo ustavnosti več… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem