Borovničev tiramisu v kozarcu

Gorenjski glas 16.05.2024  |  Erika Jesenko

Sladice v kozarcu imajo svoj čar, saj lahko tako ustvarimo sladice, ki so na pogled še posebej privlačne, poleg tega pa imamo tudi nekaj manevrskega prostora s samo strukturo.

Borovničev tiramisu v kozarcu združuje piškote, namočene v kavi, plast borovnic, vse skupaj pa zaključi nežna vaniljeva krema. Tako enostavno, a tako okusno. Za pripravo borovničevega tiramisuja potrebujemo: 200 g otroških piškotov, 2,5 dl močne kave, 2 žlici ruma; za borovničevo plast: 400 g svežih ali zamrznjenih borovnic, 1,5 dl rdečega vina, 100 g sladkorja, 1 žlico koruznega škroba; za vaniljevo kremo: 0,5 l mleka, 1 paket vaniljevega pudinga, 4 dl smetane, 4

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem