Kako bodo v Lidlu količino zavržene hrane zmanjšali za polovico in s tem vplivali na izpuste

Finance.si pred 23 dnevi

Zmanjševanje količin živilskih odpadkov bi lahko bil eden izmed najlažjih načinov zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov in onesnaževanja narave.

Odpadna hrana je eden večjih svetovnih in seveda tudi lokalnih izzivov. V živilski verigi do trgovine se po oceni Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) izgubi približno 14 odstotkov svetovne hrane, nadaljnjih 17 odstotkov pa postane odpadek v trgovini in gospodinjstvih. V Evropi odpadna hrana povzroča sedem odstotkov svetovnih izpustov toplogrednih plinov (TGP), kažejo podatki EU. Zato bi zmanjševanje količin živilskih odpadkov lahko bil

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem