Od burgerjev do Nome: Kako je København postal najbolj vznemirljiva gastronomska destinacija

RTV Slovenija pred 29 dnevi  |  Kaja Sajovic

Pisalo se je leto 2004, ko sta Rene Redzepi in Claus Meyer, soustanovitelja Nome, predstavila manifest nove nordijske kulinarike – ter lastnoročno spremenila podobo svetovnega gastronomskega zemljevida – in razmerja moči na njem.

20 let kasneje in Noma je vpisana v zgodovino kot ena najbolj referenčnih restavracij na svetu, nova nordijska kulinarika, tista, ki je obrnila trende na glavo in pomaknila gastronomijo od španske molekularne nazaj k naravi, Köbenhavn pa ena od najvznemirljivejših gastronomskih destinacij na svetu. Pariz in San Sebastian sta imela vsak svoj trenutek, pa nato malce zaspala na lovorikah, Tokio je preprosto prezaprt in preelitističen, ko gre za dostop do res

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem