Arhiv novic 05.06.2024

Golob in Maljevac napovedala do 100 milijonov evrov letno za gradnjo stanovanj, vir sredstev ni znan

Dnevnik 05.06.2024
Od leta 2025 naj bi bilo za prihodnjih deset let za javno najemno gradnjo namenjenih do 100 milijonov evrov letno. Od kod bo država črpala sredstva za ta sistemski vir, še ni znano. Premier Robert Golob je danes ob ogledu gradnje novih stanovanj na… »

V NEDELJO NE BOSTE MOGLI NA VOLIŠČE? Preverite druge možnosti, še danes imate čas

Regional 05.06.2024
Pred nedeljskimi evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi je še danes mogoče zaprositi za nekatere posebne oblike glasovanja. Volivci lahko oddajo vlogo za glasovanje na voliščih omnia in za glasovanje na domu. Do četrtka pa je še mogoče… »

#video Fico spregovoril prvič po poskusu atentata: v Evropi ni več pravice do drugačnega mnenja

Dnevnik 05.06.2024
Slovaški premier Robert Fico je v danes objavljenem videoposnetku prvič po poskusu atentata sredi maja nagovoril Slovake. Napovedal je, da bo pripravljen postopoma nadaljevati z opravljanjem svojih dolžnosti od konca tega meseca in dodal, da je… »

Plohe bodo povsod ponehale, ponoči se bo postopno zjasnilo

Dnevnik 05.06.2024
Zvečer bodo plohe povsod ponehale, ponoči se bo postopno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V četrtek bo pretežno jasno. Sredi dneva bo v hribovitem svetu… »

S svojim spolovilom nadlegoval kupce v Luciji

Necenzurirano 05.06.2024
V torek, ob 14.10 je v enega od trgovskih centrov v Luciji prišel 42-letnik, ki je pričel nadlegovati prisotne tako, da jim je razkazoval svoje spolovilo. Starši so morali zakrivati oči svojim otrokom. Ob prihodu policistov na kraj nespodobnega… »

Dončić kritike spreobrnil v pohvale, Tatum še ne

Dnevnik 05.06.2024
V finalu lige NBA, prva tekma je v noči na petek, ob 2.30 zjutraj po slovenskem času, bo veliko odvisno od prvih zvezdnikov moštev – pri Dallasu Luke Dončića in pri Bostonu Jaysona Tatuma. Prva zvezdnika finala lige NBA Luka Dončić in Jayson… »

Ustavno sodišče ni ugotovilo neustavnosti pri referendumu o pomoči pri evtanaziji

RTV Slovenija 05.06.2024
Ustavno sodišče je ugotovilo, da odlok o razpisu posvetovalnega referenduma o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja ni v neskladju z ustavo. Posvetovalni referendum nima neposrednih pravnih učinkov, opozarja. Odločilo je, da z očitki… »

Z nožem ponovno napadli politika skrajne desnice

Necenzurirano 05.06.2024
V nemškem Mannheimu te dni pojejo noži, vsi napadi pa so tudi politično orientirani. 31. maja je tam prišlo do brutalnega napada z nožem, ko je Afganistanec Sulaiman Ataee (25) umoril policista in ranil več ljudi. Včeraj je bil v Mannheium v… »

Na vzhodu Ljubljane je zrasel logistični megacenter za 36 milijonov evrov. Kdo je investitor?

Finance.si 05.06.2024
Po letih naložbenega zatišja: družba Kobal nepremičnine je zgradila 40 tisoč kvadratnih metrov velik Logistični center Zalog, ki ga upravlja BTC.… »

Gruzijska vlada predlaga novo diskriminatorno zakonodajo proti skupnosti LGBT+

Mladina 05.06.2024
Gre za podobno omejevanje pravic pripadnikov LGBT+ skupnosti kot v Rusiji. Gruzijska vladajoča stranka je v torek predlagala novo zakonodajo, s katero želi prepovedati, kar označuje kot propagando LGBT. Gre za podobno omejevanje pravic pripadnikov te… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem