Slovenija arhiv novic 07.06.2024

Žugelj: Urad za preprečevanje pranja denarja mora vsako anonimno prijavo preveriti

RTV Slovenija 07.06.2024
Preiskovalna komisija DZ-ja, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, je zaslišala nekdanjega direktorja urada za preprečevanje pranja denarja Damjana Žuglja, ki je priznal, da je član stranke SDS, predsednika Janeza Janše pa ne… »

NA TRASI DRUGEGA TIRA PREBILI DRUGI NAJDALJŠI PREDOR: Glavna cev je dolga 6017 metrov

Regional 07.06.2024
Delavci na trasi drugega železniškega tira med Divačo in Koprom so danes prebili glavno cev predora Beka, s 6017 metri drugega najdaljšega na trasi. S tem so prebili osmo od skupno desetih predorskih cevi na trasi. "V kratkem bo torej izkopana celotna… »

TRČIL V OTOK: Pijani Slovenec na Kornatih potopil jahto

Regional 07.06.2024
Po trčenju v kornatski otok Smokvica Vela se je v četrtek potopila motorna jahta Ontrea, ki jo je upravljal 43-letni slovenski državljan. Test alkoholiziranosti je pokazal 1,89 promila alkohola v krvi. Jahta se je potopila na rtu Konj pred Rogoznico… »

Maljevac: 100 milijonov letno za gradnjo javnih stanovanj je temelj nove stanovanjske politike

RTV Slovenija 07.06.2024
"S 100 milijoni letno prestavljamo v višjo prestavo, predvsem pa vnašamo predvidljivost v sam sistem," je ob predstavitvi vladnih izhodišč za pripravo zakona o financiranju gradnje javnih najemnih stanovanj dejal minister za solidarno prihodnost… »

Zgodovinska prva zmaga Slovencev nad Brazilci!

RTV Slovenija 07.06.2024
Slovenski odbojkarji so spisali zgodovino, saj so prvič premagali najuspešnejšo reprezentanco tega športa. Na devetem soočenju je po dramatičnih petih nizih padla tudi Brazilija. Slovenci ostajajo stoodstotni v Ligi narodov in trdno na poti v Pariz… »

Janez Janša: Nič še ni odločeno, borili se bomo do zadnjega preštetega glasu

Spodnje Podravje 07.06.2024
Ob zaključku kampanje za volitve v Evropski parlament sta za medije spregovorila nosilka liste Slovenske demokratske stranke (SDS) Romana Tomc in predsednik SDS Janez Janša. Oba sta poudarila, da mandati še niso razdeljeni in da se bo stranka borila do… »

Foto: Deželak Junak za počitnice otrok zbral 1.217.026,21 evrov!

Necenzurirano 07.06.2024
Deželak Junak je na Debelem rtiču zaključil svojo deseto dobrodelno pot po Sloveniji in s pomočjo vseh poslušalcev Radia 1 in srčnih Slovencev, zbral neverjetnih 1.217.026,21 evrov. Vsa zbrana denarna sredstva bodo šla za počitnice otrok iz… »

Kako nove tehnologije in nove kmetijske prakse koristijo kmetijam

Finance.si 07.06.2024
To boste izvedeli v brezplačni pdf-knjižici, v kateri smo zbrali zanimivosti s 5. Svetovalnice za kmete, ki smo jo pripravili sredi maja. V mislih imamo orodje SMT+, s katerim lahko družina reši spor o prihodnosti kmetije. Orodje smo sredi maja… »

V KROŽIŠČU V BERTOKIH STA SE STEPLA VOZNIKA: Krivo naj bi bilo izsiljevanje prednosti

Regional 07.06.2024
Včeraj ob 17.25 so policisti Policijske uprave (PU) Koper bili obveščeni, da se v krožišču v Bertokih pretepata dva moška. Policisti so ugotovili, da sta se zaradi izsiljevanja prednosti v krožišču ustavila in sprla 47-letni voznik tovornega… »

Napovedi za 2024: Kakšno leto pričakujejo domači gospodarski velikani

Finance.si 07.06.2024
Velika podjetja v anketi v povprečju napovedujejo dvoodstotno rast prihodkov in sedemodstotno rast EBITDA v letu 2024.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem