Slovenija arhiv novic 07.06.2024

PRIKRITO NAVAJANJE MLADIH NA ALKOHOL? Tržni pregled priljubljenih alkopopsov razkriva številna zavajanja

Regional 07.06.2024
Zveze potrošnikov Slovenije in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) opozorjata, da alkopopsi - mešane alkoholne pijače, kot so koktajli in radlerji, ki so med mladimi priljubljeni zaradi živahnih barv, privlačne embalaže in sladkega okusa… »

Foto: V Novem mestu ponoči razstrelili bankomat

Necenzurirano 07.06.2024
Lopovi se zadnjih nekaj noči intenzivno spravljajo na bankomate, kar opažamo tako v Ljubljani, kot po novem tudi v Novem mestu. V Novem mestu so neznani storilci okoli 2.30 z eksplozivnim sredstvom poškodovali bankomat, nameščen pred Mercatorjevo… »

Napeljevanje k umoru: Z bojnim strupom bi ciljal na pričo?

Dnevnik 07.06.2024
Na sojenju Michelu Stephanu so razpravljali o različnih strupenih spojinah in o tem, ali je realno, da je doktor kemijskih znanosti načrtoval, da bi z njimi umorili človeka. Iz zapora na Dobu na sodišče v Ljubljano so včeraj ponovno pripeljali dr… »

Franc Breznik poziva k preložitvi novega načina obračunavanja omrežnine za vsaj dve leti

Spodnje Podravje 07.06.2024
Poslanec Slovenske demokratske stranke, Franc Breznik, je Agenciji Republike Slovenije za energijo naslovil odprto pismo, v katerem agencijo poziva, naj preloži uvajanje novega načina obračunavanja omrežnine za vsaj dve leti. Ta predlog prihaja v… »

Slovenski državljani v BiH-u bodo v nedeljo lahko glasovali na veleposlaništvu v Sarajevu

RTV Slovenija 07.06.2024
Slovenski državljani v Bosni in Hercegovini bodo v nedeljo lahko glasovali na evropskih volitvah in posvetovalnih referendumih na slovenskem veleposlaništvu v Sarajevu, so sporočili z ministrstva za zunanje in evropske zadeve. Na MZEZ-ju se pri tem… »

Maribor: Slavnostni začetek 59. Borštnikovega srečanja

Dnevnik 07.06.2024
V dvorani SNG Maribor se je včeraj s predstavo Vezi duš slovesno začelo 59. Borštnikovo srečanje. Festival poteka že od ponedeljka, v prvem tednu pa so se na festivalu zvrstila predvsem gostovanja tujih gledališč. Osrednji programski steber… »

EU / Ukrajina in Moldavija izpolnili vse pogoje za začetek pristopnih pogajanj

Mladina 07.06.2024
Zdaj je odločitev o tem v rokah držav članic. Ukrajina in Moldavija sta izpolnili vse pogoje za dejanski začetek pristopnih pogajanj z EU, so danes povedali na Evropski komisiji. Zdaj je odločitev o tem v rokah držav članic, so dodali. Tiskovna… »

Pobotana stara tekmeca

Necenzurirano 07.06.2024
Ne velja več, da Vili ne mara Mirana in Miran ne mara Vilija. Vsega tega pa ne bi bilo brez Blaža Švaba in njegovega povabila, da skupaj nastopita v oddaji V petek zvečer, ob čemer sta se tudi znova zbližala. Ni namreč skrivnost, da se po tem, ko… »

Čudna zgodba o dijakinji in molčečem profesorju

Necenzurirano 07.06.2024
»Mami, a prideš pome? Prst me tako boli, da ne morem hoditi,« se je izpisalo v sporočilu, ki mi ga je nekje po 12. uri poslala hčerka. Še preden mi je uspelo odpisati, se je mobilni telefon znova zatresel ... »Zjutraj sem imela pri športni… »

Pojdimo na evropske volitve. Ker nikoli ne vemo, ali bodo zadnje.

Necenzurirano 07.06.2024
EU ni idealna, a je daleč najboljša stvar, ki se je lahko zgodila naši celini. Je jamstvo za vladavino prava in boj proti korupciji. Vsaka alternativa bi bila povratek v temačne čase. EU deluje kot korporacija - z upravo in nadzornim svetom Slavimo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem