Slovenija arhiv novic 08.06.2024

POLICISTI SO NANJ POZABILI: Podrl je rekord za najdaljše zabeleženo preživetje brez hrane in vode (FOTO)

Regional 08.06.2024
Ni nujno, da se v Guinnessovo knjigo rekordov uvrstijo samo tisti, ki to namerno poskušajo. Primer je Avstrijec Andreas Mihavecz, ki je leta 1979 nehote podrl rekord za najdaljše zabeleženo preživetje brez hrane in vode. Policisti so nanj pozabili in… »

Finale Dallasa in Bostona: tako slabo ni bilo že 17 let

Zurnal24 08.06.2024
Uvodna tekma finalne serije med Dallas Mavericks in Boston Celtics je postregla z zgodovinsko nizkimi številkami. Prva tekma letošnjega finala košarkarske lige NBA, na kateri je najboljša ekipa rednega dela sezone Boston Celtics prepričljivo ugnala… »

Nočna mora vsakega športnika, to napako bo obžalovala do konca življenja

Zurnal24 08.06.2024
Španska atletinja je zavoljo lastne nepazljivosti ostala brez odličja na evropskem prvenstvu v Rimu. Španska atletinja Laura Garcia-Caro je zaradi prezgodnjega slavja ostala brez bronaste medalje v hitri hoji na 20 km na atletskem evropskem prvenstvu v… »

#portret Narendra Modi, tretjič zapored indijski premier

Dnevnik 08.06.2024
Narendra Modi, ki bo še tretjič zapored premier, si prizadeva za “nov razcvet hindujske civilizacije”, ki so ga, kot trdi sam, več stoletij onemogočali islamski vladarji, nato Britanci in laična Kongresna stranka. Pomembneje je, da hoče biti… »

NAJBOLJ RADODARNI PLAČNIKI: Kje na Obali bodo zaposleni prejeli najvišji regres?

Regional 08.06.2024
Ena od pomembnih delavskih pravic je regres za letni dopust, ki ga morajo delodajalci v višini najmanj minimalne plače izplačati do 1. julija. Neizplačil je iz leta v leto manj, še vedno pa so prav tovrstne kršitve med najpogostejšimi na področju… »

Umrl ameriški astronavt William Anders, ki je posnel znamenito fotografijo Zemlje

RTV Slovenija 08.06.2024
V nesreči manjšega letala na zahodu ZDA je umrl upokojeni astronavt William Andres, ki je bil eden od prvih treh ljudi, ki so obkrožili Luno med Nasino misijo Apollo 8 leta 1968, med katero je posnel znamenito fotografijo Earthrise. 90-letni Anders je… »

V ukrajinskih napadih v Lugansku in Hersonu po ruskih navedbah ubitih 26 ljudi

Dnevnik 08.06.2024
V ukrajinskih napadih na dele regij Lugansk in Herson, ki so pod ruskim nadzorom, je bilo včeraj ubitih 26 ljudi, še več deset ljudi je bilo ranjenih, so sporočile tamkajšnje proruske oblasti. V enem od napadov naj bila uničena trgovina v vasi… »

V zdravstveni dom prišel z ureznino, zdaj je invalid

Zurnal24 08.06.2024
Črnomaljcu Damirju Bubnjiću se je življenje obrnilo na glavo: ker naj bi v zdravstvenem domu spregledali presekan živec, danes ne more početi večine stvari, ki jih je včasih, zaposlen pa je le za polovični delovni čas. Pravosodni policist v… »

Stanovalci MGC Bistrica uživali na izletu v Arboretumu

Domžalec 08.06.2024
Stanovalci MGC Bistrica so na svojo pobudo obiskali Arboretum Volčji Potok, kjer so uživali v 30-minutni vožnji z vlakcem. Ljubitelji rož so bili navdušeni nad čudovitimi vrtovi in rastlinjem. Vožnja z vlakcem jim je omogočila sproščeno… »

Manj prijav domnevnih kršitev zaradi zdravniške stavke

RTV Slovenija 08.06.2024
Število prejetih prijav domnevnih kršitev, povezanih s stavko zdravnikov, se je v zadnjem mesecu občutno zmanjšalo, so pojasnili na zdravstvenem inšpektoratu. Inšpektorat zato ne izvaja več ciljnega preverjanja opravljanja zdravniške službe v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem