Slovenija arhiv novic 08.06.2024

Poj z menoj v Sončni dvorani na Brdu pri Lukovici

Domžalec 08.06.2024
Z denarjem je vedno križ. Nikoli ga ni preveč, kje pa ga vedno primanjkuje. Ker so v tem šolskem letu z denarnim vložkom iz šolskega sklada podprli kar nekaj projektov, se je zaloga financ zmanjšala. Tokrat je šel denar za nakup šahovskih ur… »

Tanja Pak osvojila nagrado grand prize na tekmovalni razstavi stekla na Japonskem

RTV Slovenija 08.06.2024
Slovenska umetnica Tanja Pak je na mednarodni razstavi sodobne umetnosti v steklu v Tojami na Japonskem za delo Rêverie prejela najvišjo nagrado grand prize. Njeno delo bo razstavljeno v Muzeju umetnosti v steklu Tojama in bo postalo del stalne zbirke… »

Na dno skakalnice po zgolj enem treningu? Z lahkoto.

RTV Slovenija 08.06.2024
Organizatorji drugega Flight Festa v skakalnem centru Ilirija so dokazali, da je lahko smučarski skakalec prav vsak. Praznik smučarskih skokov na ljubljanskem Mostecu se danes ob 17. uri nadaljuje z dobrodelno revijo skakalnih reprezentantov. Drugi… »

Prvi slovenski citrarski orkester v Brežicah praznuje 25 let delovanja

RTV Slovenija 08.06.2024
Citre, ljudsko strunsko glasbilo, so bile včasih skoraj pri vsaki hiši. V Glasbeni šoli Brežice so igranje na citre začeli poučevati v 90. letih prejšnjega stoletja in kmalu zatem ustanovili prvi citrarski orkester. Citre, ki so bile nekoč pri… »

NOV NAČIN, KAKO KONČATI ZVEZO: Kaj je 'tehnika sivega kamna' in zakaj je učinkovita?

Regional 08.06.2024
Medtem ko je 'izginjanje' (angl. 'ghosting') postalo pogost način končanja zveze, so ljudje našli nov način, kako prekiniti z osebo, s katero se videvajo, ne da bi morali neposredno reči, da je čas za razhod. Jana Hocking je za New York Post… »

Prva zdravilna pesem (ikaro) v slovenščini

Dnevnik 08.06.2024
»Zdravilne pesmi posamezniku omogočajo globoko meditacijo in poglobitev vase na najgloblji način, popolno umiritev in pogled v prihodnost. S tem, ko je posameznik bolj povezan s sabo in s svojim telesom, je bolj umirjen, posledično tudi uspešnejši… »

Dušan Merc: "Če ne bi imeli Primoža Trubarja, potem nas tudi danes ne bi bilo"

RTV Slovenija 08.06.2024
Danes obeležujemo dan Primoža Trubarja, utemeljitelja knjižne slovenščine, ki je leta 1550 izdal Katekizem, prvo knjigo v slovenščini. Ob Trubarjevem dnevu bodo po Sloveniji potekale tudi številne kulturne prireditve. Danes je dan Primoža… »

V trku med zasledovanjem ubežnika umrl 31-letni policist Aleksandar

Necenzurirano 08.06.2024
V naselju Lazarevo v Banjaluki v BiH se je v noči na soboto pripetila hujša prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo policijsko vozilo. Policijsko vozilo je po 1. uri zasledovalo voznika v golfu, ki ni ustavil na njihove znake. Med »lovom« so… »

Foto: Kdo je nosil najimenitnejši klobuk? Je bil kdo brez?

Necenzurirano 08.06.2024
V Zajčji dobravi je pred dnevi potekal tradicionalni zvezdniški piknik, ki ga vsako leto prireja najpriljubljenejša ženska revija Lady. Tudi letos so si slavni in zabavni za to priložnost nadeli edinstvena naglavna pokrivala. Priljubljena revija Lady… »

Po umiku prepovedi pomoči tihotapcem več migrantov odhaja iz Nigra, a jih manj doseže Evropo

RTV Slovenija 08.06.2024
Po razveljavitvi zakona o kriminalizaciji sodelovanja pri tihotapljenju ljudi se je število migrantov, ki zapuščajo Niger, močno povečalo, kar pa se za zdaj ne odraža v številu prihodov migrantov prek Sredozemskega morja v Evropo. Vojaška hunta… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem