Nedeljsko kosilo: Kuhana voda

Dnevnik 22.06.2024  |  Iztok Klemenčič Iztok
​Acquacotta oziroma »kuhana voda« ali pa »kuhano v vodi«, kot bi besedo prevedli v slovenščino, je tradicionalna toskanska juha, izvira pa iz Maremme v Toskani, razgibanega obalnega območja med južno Toskano in severnim delom dežele Lacij Acquacotta je še ena izmed jedi, ki se priklanjajo tradicionalni kuhinji revnih oziroma cucini povera, kot temu rečejo Italijani, saj je bila nekoč polnovreden krepčilen obrok, s katerim so se mastili pastirji, oglarji, gozdarji,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem