#intervju Luka Grmovšek, specialist za japonske nože: Japonski nož kot ura znamke Rolex

Dnevnik pred 22 dnevi  |  Iztok Klemenčič Iztok

Luka Grmovšek je ustanovitelj podjetja OsterRob, ki se ukvarja ne samo s prodajo japonskih nožev, pač pa tudi z brušenjem nožev in organizacijo delavnic za pravilno brušenje ter tečajev za pripravo sušijev in drugih aktivnosti, povezanih z gastronomijo.

Na novodobni kuharski sceni noži ne veljajo zgolj za obvezen pripomoček v kuhinji, ampak pogosto tudi za statusni simbol. Posebej japonski noži. Zakaj imajo takšen kulten status tako med profesionalnimi kot med amaterskimi kuharji? Japonski kovači so izpopolnili umetnost kovanja japonskih mečev – katan – že dolgo pred tem, ko so začeli izdelovati kuhinjske nože. Stoletja izkušenj kovanja jekla v kombinaciji s čudovitim dizajnom so bila prenesena v izdelavo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem