Slovenija arhiv novic 04.07.2024

Ljubljanska županja

Dnevnik 04.07.2024
Na zadnji, sicer zaradi Magnifica tako razvpiti seji mestnega sveta Mestne občine Ljubljana so obravnavali tudi kadrovske zadeve. Med drugim so za pet let brez razprave ponovno potrdili Darka Brleka kot direktorja Festivala Ljubljana. A najzanimivejše… »

Nepreslišano: Jože P. Damijan, ekonomist

Dnevnik 04.07.2024
Slovenija je ena redkih držav v EU, ki nimajo socialne kapice, omejitve na plačevanje prispevkov pri višjih plačah. A če bi to uvedli, denimo pri 2,5-kratniku povprečne plače, bi s tem razbremenili 29.000 ljudi in prihodek proračuna zmanjšali za… »

Luka Mesec vztraja, da je Rok Snežič kriminalec

Dnevnik 04.07.2024
V tožbi, ki jo je davčni svetovalec Rok Snežič vložil proti ministru Luki Mescu, je sodišče oba zaslišalo. Prvi je opozoril, da obtoženi o njem širi žaljive neresnice, drugi pa, da za besedami, da je Snežič kriminalec in del klike, še vedno… »

Rdeče češnje rada jem, črnih pa ne maram ...

Dnevnik 04.07.2024
Češnje tudi rada jem, sem si potihem popevala med kolesarjenjem v službo in zavila na ljubljansko tržnico. Bilo je okoli štirih popoldne, češnje z Goriškega je prodajal samo še en mladenič. Izmenjala sva si par prijaznih besed, prodajalec se je… »

Ljubljanski vodnjaki: Fontana na cerkvi je tudi pitnik

Dnevnik 04.07.2024
V starem mestnem jedru vodnjaki krasijo trge, ulice in stene. V središču tudi ni malo pitnikov, s katerimi se v mestu radi pohvalijo. A ni prav pogosto, da je fontana hkrati tudi pitnik in še baročnega izvora, kot to velja za zidni vodnjak pod… »

Ko zdravila za otroka zmanjka po vsej državi

Dnevnik 04.07.2024
Zdravila, ki ga je otroku predpisal zdravnik, ni bilo mogoče najti niti v eni slovenski lekarni, je povedala njegova mama. Starši so se v takih primerih prisiljeni odpraviti čez mejo, težave zaradi pomanjkanja zdravil pa se v zadnjem času ponavljajo… »

Recenzija romana Noč, ko je preplavala reko: Plavanje čez reko z mrtvimi rokavi

Dnevnik 04.07.2024
V roman Noč, ko je preplavala reko (Litera, 2023) avtorice Adriane Kuči je umeščenih sedem osmrtnic, v katerih nam prvoosebna pripovedovalka Sara sporoča, da je v različnih časovnih obdobjih večkrat umrla, le da tega »navzven ni bilo opaziti«… »

Pobuda, 2.

Dnevnik 04.07.2024
Arne Vehovar je nedvomno moder mož, veliko sveta je videl. Pridružujem se njegovi kritiki župana, ki iz Ljubljane dela spalno turistično naselje (Dnevnik, 3. julija). Prava narava mestnosti je našemu županu tuja. O tem so pisali in utemeljevali že… »

Je jedrska elektrarna potresno varna?

Dnevnik 04.07.2024
Vlada je te dni GEN Energijo pozvala k pripravi ključnih podatkov o načrtovanem projektu JEK 2, tudi o potresni in poplavni varnosti. V GEN energiji javno pravijo, da bo potresna varnost ključni podatek za informirano referendumsko odločitev… »

Kmetom ugodili pri obdavčitvi plačil OMD, omejitve voženj traktoristom ostajajo

Dnevnik 03.07.2024
Do včeraj je bilo mogoče oddati pripombe k predlaganim spremembam davčne zakonodaje. Ministrstvo za finance je sledilo eni ključnih stavkovnih zahtev kmetov in je v osnutku novele zakona o dohodnini predlagalo izvzetje plačil OMD iz obdavčitve… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem