Slovenija arhiv novic 04.07.2024

Je pred nami preskok na področju pametnih ur?

Finance.si 04.07.2024
Obiskali smo Huaweiev zdravstveni laboratorij, kjer izboljšujejo natančnost meritev nosljivih naprav ter razvijajo nove športne programe in zdravstvene funkcije.… »

Karolina prihaja v Domžale!

Domžalec 04.07.2024
Stopimo skupaj za 5-letno deklico Karolino Lavrič, ki se bori s hudo in smrtonosno boleznijo hitrega staranja. V društvu Viljem Julijan poteka vseslovenska zbiralna akcija za razvoj genskega zdravila, ki ji lahko reši življenje. Do zdaj so zbrali že… »

Začelo se je pestro kulturno poletje – kaj vse bo na sporedu

Finance.si 04.07.2024
Pripravili smo izbor kulturnih in umetniških prireditev to poletje: gibljive sličice, odrske deske, plesne bravure in druge umetniške poslastice vabijo po vsej državi in tudi onkraj meja.… »

Brez državne pomoči TEŠ in Premogovniku Velenje že naslednje leto grozi stečaj

Necenzurirano 04.07.2024
Premogovnik Velenje, edini delujoči rudnik v državi, bi lahko z delovanjem prenehal že leta 2027, njegovo zapiranje pa bo stalo pravo premoženje. To možnost predvideva eden od scenarijev poslovanja premogovnika in Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ), ki… »

Bruselj s petkom uvaja začasne dodatne carine za uvoz električnih avtomobilov iz Kitajske

RTV Slovenija 04.07.2024
Evropska komisija bo uresničila napovedi in s petkom uvedla začasne dodatne carine za uvoz električnih avtomobilov iz Kitajske, ki bodo veljale največ štiri mesece. Bruselj namreč vztraja, da kitajski izdelovalci uživajo koristi nepoštenih… »

Novo odkritje: Kislina v tem sadežu lahko pomaga pri hujšanju

Zurnal24 04.07.2024
Pri miših, ki so štiri do pet tednov prejemale elenolno kislino, zaznali do 10,7-odstotno zmanjšanje debelosti. Raziskovalci z univerze Virginia Tech so izvedli poskuse na miših, ki so pokazali, da elenolna kislina iz oljk učinkovito znižuje krvni… »

Vreme: Ponoči se bo povsod zjasnilo

Dnevnik 04.07.2024
Zvečer in ponoči se bo povsod razjasnilo. Jutro bo povečini jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16 stopinj Celzija. V petek bo sončno, v hribovitem svetu bo nekaj kopastih oblakov. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj… »

Ramzes II. na evropski turneji: po Parizu bo faraonov sarkofag na ogled še v Kölnu

RTV Slovenija 04.07.2024
V muzeju Odysseum v Kölnu 13. julija vrata odpira potujoča razstava Ramzes in zlato faraonov. Zvezdniški eksponat postavitve je sarkofag faraona Ramzesa II., ki so ga v transportnem zaboju že prepeljali v Nemčijo. Sarkofag je že prispel v Köln… »

KOLIKO HOTDOGOV VAS LAHKO UBIJE? Po tej točki telo preneha prebavljati hrano in začne odpovedovati

Regional 04.07.2024
Odgovor se skriva v Nathan’s Hot Dog Eating Contest. Dobre stvari pri takšnih nenavadnih tradicijah so, da omogočajo enostaven način za preučevanje meja človeških teles. Brez spodbud, kot so nacionalni naslov in televizijski dogodek, bi bilo… »

Toni Kroos še noče v pokoj

Dnevnik 04.07.2024
Po dveh dneh premora se bo evropsko prvenstvo v nogometu nadaljevalo jutri in v soboto s tekmami četrtfinala. Jutri bosta kar dva klasična derbija, ob 18. uri bo v Stuttgartu med Španijo in Nemčijo ter ob 21. uri v Hamburgu med Portugalsko in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem