POVEČAJTE ODPORNOST PROTI RAKU: Izogibajte se tej hrani

Regional 07.07.2024

Ali uživate sendviče s slanino, nekaj rezin chorizo salame, torto ali morda kozarec piva? No, če želite zmanjšati tveganje za raka, boste morali te jedi izločiti iz svojega jedilnika.

Po mnenju strokovnjakov kemikalije, ki se dodajajo mesnim izdelkom, pa tudi alkohol, prekomerno uživanje sladkorja in maščob lahko povečajo tveganje za nastanek raka črevesja, dojk in jeter. Čeprav se ni mogoče popolnoma izogniti vsakemu karcinogenu – snovi, ki povečujejo tveganje za nastanek raka – strokovnjaki trdijo, da lahko zmanjšate svoje tveganje za raka z izločanjem določenih stvari iz prehrane. Predelano meso Če želite zmanjšati tveganje za nastanek raka,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem