Arhiv novic 09.07.2024

Marjan Podobnik: Moral sem nastopiti v neprebojnem jopiču!

Zurnal24 09.07.2024
Nekdanji šef SLS Marjan Podobnik je na omrežju X razkril ozadje oblikovanje vlade z Janezom Drnovškom leta 1997. Prvi mož SDS Janez Janša mu odgovarja: "Čista laž." "Šele po tem, ko smo v SLS nedvoumno ugotovili, da se po nezmožnosti oblikovanja… »

Velike razlike v plačah po evropskih državah - kje se nahajamo Slovenci?

Necenzurirano 09.07.2024
Povprečne plače v Evropi se zelo razlikujejo, ponekod sicer povezano z višino življenjskega standarda, spet drugje pa niti ne. Najvišje povprečne neto plače imajo države severne in zahodne Evrope, precej nižje pa države vzhodne in južne Evrope… »

Nov sistem lige prvakov: kako deluje, kaj so njegove prednosti in slabosti?

Dnevnik 09.07.2024
Danes se začenjajo kvalifikacije za nogometno ligo prvakov. Ta bo v letošnji sezoni bistveno drugačna, kot smo je bili vajeni doslej. Poslavljajo se skupine, nadomešča pa jih ligaški model, ki mu pravijo »švicarski sistem«. Ta je nekoliko bolj… »

Aktivisti Greenpeacea Slovenija pristojne pozvali k ratifikaciji sporazuma ZN-a o oceanih

RTV Slovenija 09.07.2024
Aktivisti Greenpeacea Slovenija so zunanjo ministrico Tanjo Fajon in predsednika vlade Roberta Goloba pozvali k sprožitvi procesa ratifikacije sporazuma ZN-a o oceanih, ki ga je Slovenija podpisala septembra lani. Kot je na dogodku za medije v Ljubljani… »

Dojenčka vrgla skozi okno, da ji materinstvo ne bi uničilo kariere

Dnevnik 09.07.2024
Ena od vodilnih uslužbenk v pravnem oddelku avtomobilskega podjetja Porsche je bila obsojena na sedem let in pol zapora, ker je po rojstvu otroka vrgla skozi okno. Bala se je, da bi ji materinstvo uničilo kariero. Sodišče je med zaslišanjem… »

Rusko sodišče gledališki umetnici obsodilo na šest let zapora

RTV Slovenija 09.07.2024
Rusko vojaško sodišče v Moskvi je režiserko Jevgenijo Berkovič in dramatičarko Svetlano Petrijčuk za zaprtimi vrati vsako obsodilo na šest let zaporne kazni. Tožilstvo ju je obtožilo, da sta v gledališki predstavi iz leta 2021, ki govori o… »

STE GA VIDELI? 57-letni Primorec pogrešan že od prejšnje srede (FOTO)

Regional 09.07.2024
Svojci že od prejšnje srede, 3. julija 2024, pogrešajo 57-letnega Bojana Velikonjo iz naselja Volče v občini Tolmin. Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali policijsko postajo Tolmin… »

V ISTRI NAŠLI ŠE ENEGA PEDOFILA: Nemec s telefonom snemal otroke, zalotil ga je varnostnik

Regional 09.07.2024
Istrska policija je zaključila kriminalistično preiskavo 50-letnega državljana Nemčije in ugotovila, da je storil kaznivo dejanje izkoriščanja otrok za pornografijo. V nedeljo, 7. julija, okoli 12.30 je varnostnik v turističnem objektu na območju… »

Foto: Batman dopustuje v Dalmaciji

Necenzurirano 09.07.2024
Z oskarjem nagrajeni hollywoodski igralec Christian Bale, znan tudi po vlogi v Batmanu, se te dni mudi na Hrvaškem. Kot poroča 24sata, je z družino prispel na počitnice na Jadran. Pred dnevi je bil na Hvaru, zdaj pa uživa na Mljetu. Na Instagram… »

»NATO se razglaša za regionalno obrambno zvezo, a nenehno sega preko svojih meja«

Mladina 09.07.2024
Kitajska obsodila izjavo Stoltenberga o podpiranju ruske agresije v Ukrajini. Kitajska je danes ostro obsodila izjavo generalnega sekretarja zveze Nato Jensa Stoltenberga, ki je v ponedeljek pred današnjim začetkom vrha zavezništva obtožil Peking, da… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem