Arhiv novic 09.07.2024

Keysoffova poletna razprodaja: Originalni Microsoft Office 2021 za 17 € in Windows 11 za 11 €

RTV Slovenija 09.07.2024
Microsoftovo programsko opremo uporablja več kot milijarda strokovnjakov po vsem svetu. Ljudje vejo, da se lahko zanesejo na Microsoft Office, da jim bo olajšal življenje, pa naj gre za pisanje romanov v Wordu ali organizacijo proračuna v Excelu. Če… »

Turistična agencija Kompas tik pred zdajci odpovedala več dopustovanj

RTV Slovenija 09.07.2024
Turistična agencija Kompas je tik pred zdajci odpovedala več turističnih aranžmajev za dopustovanje v Grčiji v prihodnjih dneh, ker naj bi jim letalski prevoznik odpovedal polet. Nekateri potniki so se odločili za alternativno pot, drugi želijo… »

Evropa se je "vrnila v vesolje", a z manjšo napako

RTV Slovenija 09.07.2024
Ariane 6 je prestala ognjeni krst z manjšimi opeklinami. Večino testnega poleta je odpravila z odliko in dostavila satelite, kar ji odpira pot do komercialnih misij. A proti koncu poleta je prišlo do napake na vrhnji stopnji, ki zato ostaja v vesolju… »

Britanska veleposlanica: Velika večina nove britanske vlade pomeni stabilnost v času nestabilnosti

RTV Slovenija 09.07.2024
V Združenem kraljestvu ima nova vlada zelo veliko večino, kar ji prinaša moč in stabilnost, to pa je zelo dobro v današnjem svetu številnih konfliktov in nestabilnosti, je povedala britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler. Sadler po… »

Medvedjev izločil prvega igralca sveta Sinnerja, v polfinalu z Alcarazom

RTV Slovenija 09.07.2024
V Wimbledonu smo dobili prva polfinalista v moški konkurenci. Daniil Medvedjev je s 3:2 v nizih ugnal prvega igralca sveta, Italijana Jannika Sinnerja, Španec Carlos Alcaraz pa je s 3:1 ugnal Američana Tommyja Paula. Uvodni niz je bil zelo izenačen… »

Okronali prvo mis UI – to je postala bionična lepotica Kenza Layli

RTV Slovenija 09.07.2024
Misice so se preselile tudi v svet umetne inteligence. Kenza Layli je osvojila laskavi naslov prve mis UI na svetu. "Čeprav ne čustvujem kot ljudje, sem nad tem resnično navdušena," je povedala bionična lepotica iz Maroka. Vizionarje umetne… »

Predlog NSi za posvetovalni referendum brez podpore

Dnevnik 09.07.2024
Predlogu NSi za razpis posvetovalnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi se ne obeta podpora. V koaliciji menijo, da NSi z njim zlorablja institut posvetovalnega referenduma. Predlog zanj so namreč vložili tik pred odločanjem o… »

V izraelskem napadu na šolo v Gazi ubitih najmanj deset ljudi

RTV Slovenija 09.07.2024
V izraelskem letalskem napadu na šolo v kraju Abasan v Gazi je bilo ubitih najmanj deset ljudi, je sporočil vir iz bolnišnice Naser v bližnjem Han Junisu, kamor so prepeljali žrtve. Po navedbah zdravstvenih virov v Han Junisu so izraelska letala… »

Koliko je stalo varovanje Roberta Goloba ob obisku košarkarske tekme v ZDA?

Necenzurirano 09.07.2024
Kako izstopiti iz začaranega kroga, v katerem je del javnosti še vedno kritičen do obiska državnih predstavnikov na športnih prireditvah, na katerih nastopa slovenska reprezentanca. Predsednik vlade Robert Golob si je junija in v začetku julija… »

Video: V Barceloni domačini v znak protesta v turiste streljali z vodnimi pištolami

Necenzurirano 09.07.2024
Lokalni prebivalci Barcelone so siti množičnega turizma, kot del demonstracij so se v soboto nič krivih turistov lotili kar s pištolami, vodnimi seveda. Na tisoče protestnikov je to soboto prišlo na ulice Barcelone na zadnjih demonstracijah proti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem