Pivske tropine spreminjajo v prigrizke

Dnevnik 22.07.2024  |  Tamara Čalošević Tamara

Ekipa Nonstop Food, ki ima prostore v Centru Rog, se ukvarja z izkoriščanjem pivskih tropin.

Gre za stransko surovino, ki ostane po varenju piva. Trije mladi kulinarični inovatorji s predelavo te surovine za zdaj ustvarjajo krekerje in moko za kruh. Nonstop Food sestavljajo Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat, ki so se kot študentje živilstva prijavili na tekmovanje Ekotrofelija 2022. Bistvo tekmovanja je izdelati najbolj inovativno živilo, ki ga študentje od ideje do izdelka kreirajo sami. »Poudarek je bil na trajnosti, zato je Eva predlagala

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem