Pravilno zamrzovanje: Podaljšajte obstojnost živil in jim ohranite prehransko vrednost

Domžalec pred 22 dnevi  |  Saša Obersnu

Zamrzovanje je nepogrešljiva metoda za ohranjanje svežine in kakovosti hrane, ki nam omogoča, da podaljšamo obstojnost živil in ohranimo njihovo prehransko vrednost.

Nizka temperatura zamrzovanja (-18 stopinj Celzija) zelo zmanjša, ali pa popolnoma prepreči razvoj mikroorganizmov. V sodobnem gospodinjstvu so zamrzovalniki ključni, zlasti v času priprave ozimnice, ko je pomembno zagotoviti varno in kakovostno shranjevanje hrane. Priprava živil za zamrzovanje Da bo zamrznjena hrana ohranila svojo kakovost, okus in barvo, je pomembno, da živila pravilno pripravimo pred zamrzovanjem. Večino zelenjave poparimo oz blanširamo, osušimo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem