Tatarska ajda in njene lastnosti

Domžalec pred 20 dnevi  |  Uredništvo

Tatarska ajda je rastlina, ki je v zadnjih letih vse bolj cenjena zaradi svojih številnih zdravstvenih koristi.

Izvira iz Vzhodne Azije in je sorodnica navadne ajde, vendar se od nje razlikuje po nekaterih značilnostih. Posebnost tatarske ajde je njen rahlo grenak okus, ki izhaja iz višje vsebnosti rutina. Zaradi tega jo pogosto uporabljajo v mešanicah z drugimi vrstami moke ali žiti, da uravnotežijo okus. Njena moka se odlično obnese pri pripravi palačink, kruha, piškotov in drugih pekovskih izdelkov. Gojenje tatarske ajde je enostavno, saj je rastlina odporna na neugodne

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem