Preprečevanje odpadne hrane

Domžalec pred dvema urama  |  Uredništvo

Preprečevanje odpadne hrane zahteva zavestno načrtovanje in spreminjanje naših prehranjevalnih navad.

Najpomembnejše je, da obroke načrtujemo vnaprej, saj tako preprečimo prekomerno nakupovanje in poskrbimo, da kupujemo le tisto, kar resnično potrebujemo. Pomembno je tudi, da živila pravilno shranjujemo, kar lahko prepreči njihovo kvarjenje – na primer, sadje in zelenjavo je najbolje shranjevati v hladilniku, medtem ko lahko nekatere izdelke zamrznemo ali konzerviramo, da podaljšamo njihov rok uporabe. Ostanke hrane lahko naslednji dan uporabimo za pripravo novih

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem