Uroš Mencinger: Pri hrani moramo biti radovedni in kritični
RTV Slovenija 11.10.2024 | Metka Pirc, Jolanda Lebar
Slovenska kulinarika je v zadnjih 15 letih doživela velik vzpon, kar je najbolj zasluga kuharskih šefov, ki so bili radovedni, šli v svet in se želeli primerjati z najboljšimi šefi v svetu, pravi selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger.
Tudi slovenski gostje so v zadnjih letih postali zahtevnejši, želijo ne samo jesti, ampak dobro jesti, je v oddaji Ob osmih ob začetku jesenskega Tedna restavracij dejal Uroš Mencinger. "Moramo biti radovedni, ne smemo se sprijazniti s tem, da smo lačni in zaviti v najbližjo, najhitrejšo ali najcenejšo restavracijo. Radovednost nas mora pripeljati do tega, da na hrano gledamo globlje, bolj slojevito. Da o njej razmišljamo, spoznavamo okuse." To omogoča tudi teden