Priprava mežerlov in prostovoljno gasilstvo sta dobila status nesnovne kulturne dediščine

RTV Slovenija pred tremi urami  |  A. J.

Register nesnovne kulturne dediščine je dobil dva nova vpisa: pripravo tradicionalne koroške jedi mežerli in prostovoljno gasilstvo.

Mežerli so koroška jed iz pečene drobovine prašiča, kruha, začimb in jajc, ki jo v kmečkem okolju pripravljajo zlasti ob kolinah v poznem jesenskem in zimskem času. Prostovoljno gasilstvo je v Sloveniji izredno dobro razvito in razširjeno. Koroška kulinarična posebnost Poimenovanje jedi mežerli domnevno izhaja iz nemškega izraza za majhno rezino – maiselein. Do danes se je ohranila priprava po tradicionalni recepturi z lokalnimi različicami. Drobovino skuhajo in

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem