Kristalizira le naravni med

Goriški portal pred 16 dnevi

Kristalizacija medu je naraven pojav. Različne vrste medov kristalizirajo različno hitro in tvorijo različno velike kristale. Potrošniki pogosto ne vemo, da je kristaliziran med povsem naraven. Zato sklepamo, da je med s kristali pokvarjen ali da mu je dodan sladkor. Vendar lahko le naravni med kristalizira.

Postavlja se vprašanje zakaj pride do kristalizacije? Na kristalizacijo medu najbolj vplivajo razmerja sladkorjev v medu. Odvisna je tudi od temperature, vsebnosti vode in časa skladiščenja. Kadar je vsebnost glukoze v medu okoli 30 % je pojav kristalizacije hitrejši. Nekateri manini medovi, ki vsebujejo sladkor melicitozo lahko kristalizirajo že v satju. Medovi z nizko vsebnostjo vode bodo kristalizirali hitreje, kot medovi z večjim deležem vode. Kristali bodo v

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem