INSTANT KAVA LAHKO POVIŠA TVEGANJE ZA RAKA: Strokovnjaki razkrivajo najvarnejšo izbiro za zdravje

Regional pred 7 urami

Instant kava je ena izmed najpogosteje uživanih vrst kave, vendar strokovnjaki opozarjajo, da lahko njeno pretirano uživanje poveča tveganje za določene vrste raka.

Glavni razlog za to je prisotnost akrilamida, kemikalije, ki nastane pri segrevanju hrane na visokih temperaturah, vključno s kavovimi zrni. Povezava med akrilamidom in rakom Mednarodna agencija za raziskave raka (angl. International Agency for Research on Cancer – IARC) je akrilamid označila kot 'potencialno kancerogen za ljudi', kar pomeni, da obstajajo dokazi, da ta snov lahko povzroča raka. Po podatkih Agencije za standarde hrane (angl. Food Standards Agency –

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem