IZOGNITE SE GLAVOBOLU: Katero vino je najbolj prijazno do vašega telesa?

Regional pred 15 urami

Raziskovalci so ugotovili, da rdeče vino pogosto povzroča hujše glavobole in neprijetne simptome kot druge vrste alkohola, za kar je kriva spojina, imenovana kvercetin.

Ta naravna snov, ki je prisotna v grozdnih jagodah, se v rdečem vinu nahaja v večjih količinah zaradi načina pridelave, pri katerem se uporabljajo cele jagode, vključno z lupinami in semeni. Kvercetin lahko vpliva na presnovo alkohola v telesu, saj ovira delovanje encima, imenovanega aldehid dehidrogenaza (ALDH). Ta encim je glavnega pomena za pretvorbo acetaldehida, škodljive spojine, ki nastane med presnovo alkohola, v acetat, neškodljivo snov, ki jo telo izloči.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem