Čurkarijada ohranja slovensko tradicionalno podeželsko kulinariko
RTV Slovenija pred 1 dnevom | Ž. E. Č., Gabrijela Milošič,
Čurke so kašnate domače klobase, ki so bile vrhunec pojedine na kolinah. Da se je tradicija pripravljanja čurk ohranila, so na Kogu v občini Ormož pred 15 leti začeli pripravljati Čurkarijado. Tudi letos je bilo ocenjevanje vzorcev uspešno.
Društvo Antonovanje na Kogu iz občine Ormož že poldrugo desetletje skrbi za celoletno promocijo turističnih, kulinaričnih, kulturnih in verskih vsebin. V sklopu prireditev ob godu svetega Antona, ki je med drugim zavetnik živinorejcev in mesarjev, so tudi letos pripravili ocenjevanje čurk – Čurkarijado. Kot je pojasnil predsednik društva Antonovanje na Kogu Slavko Perc, so čurke kašnate domače klobase, ki so bile vrhunec pojedine na kolinah. Lokalno poimenovanje se