Čurkarijada ohranja slovensko tradicionalno podeželsko kulinariko

RTV Slovenija pred 1 dnevom  |  Ž. E. Č., Gabrijela Milošič,

Čurke so kašnate domače klobase, ki so bile vrhunec pojedine na kolinah. Da se je tradicija pripravljanja čurk ohranila, so na Kogu v občini Ormož pred 15 leti začeli pripravljati Čurkarijado. Tudi letos je bilo ocenjevanje vzorcev uspešno.

Društvo Antonovanje na Kogu iz občine Ormož že poldrugo desetletje skrbi za celoletno promocijo turističnih, kulinaričnih, kulturnih in verskih vsebin. V sklopu prireditev ob godu svetega Antona, ki je med drugim zavetnik živinorejcev in mesarjev, so tudi letos pripravili ocenjevanje čurk – Čurkarijado. Kot je pojasnil predsednik društva Antonovanje na Kogu Slavko Perc, so čurke kašnate domače klobase, ki so bile vrhunec pojedine na kolinah. Lokalno poimenovanje se

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem