To žito brez glutena slovi kot hrana za dolgo življenje

Necenzurirano pred tremi urami

Prosena kaša je bila vsakdanja jed slovenskih kmetov od srednjega veka dalje. Je edino bazično žito brez glutena, zato ne povzroča zakisanosti telesa. Privoščite si nemoteno branje

Ne veste, kaj bi danes vrgli v lonec? Kdaj ste si nazadnje privoščili proseno kašo? Še vedno precej spregledano žito je izjemno zdravo. Proso je primerno tudi za alkalno dieto, saj je v primerjavi z drugimi žiti njegov pH bazičen in ne povzroča zakisanosti telesa. Ker ne vsebuje glutena, je primeren tudi za ljudi s celiakijo oziroma za tiste, ki so intolerantni na gluten ali se mu iz drugih razlogov izogibajo. Uživanje prosa pripomore k boljšemu in daljšemu

Saj »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem