Kulinarična zvezda prihajajočega EPK-ja: goriški njoki
RTV Slovenija pred tremi urami | T. K. B.
![](https://1zavse.si/img/341/1084341zaptpx.jpg)
Na odprtju EPK-ja 2025 v Novi Gorici bodo obiskovalci lahko na stojnicah poskusili goriške njoke, novo kulinarično specialiteto, s katero želijo gostinci na Goriškem obuditi tradicionalne jedi tega območja. Za goriške njoke je značilna uporaba žajblja.
Goriški njoki so predpremiero doživeli prejšnji teden na GastExpo v Ljubljani, ki je potekal sočasno s sejmom Alpe-Adria. Na odprtju EPK-ja jih bo na stojnicah ponudilo več gostincev, nekatere gostilne v regiji pa jih že imajo v stalni ponudbi, je za STA povedal Aleksander Mladovan, podpredsednik sekcije gostincev pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Nova Gorica in lastnik gostilne Termika – Hiša goriških njokov iz Ozeljana. Ponudniki goriških njokov morajo