Gault&Millau Slovenija: najboljša restavracija je Hiša Franko, chef leta je Tomaž Kavčič
RTV Slovenija pred dvema urama | Ž. E. Č.

Kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija je razglasil najboljše za leto 2025. Med prejemniki štirih kap je 13 restavracij, od tega tri nove. Med vsemi je spet kraljevala Hiša Franko. Tri kape je prejelo 31 restavracij, chef leta je postal Tomaž Kavčič.
V Festivalni dvorani v Ljubljani so podelili prestižne nagrade Gault&Millau Slovenija za leto 2025. Vodnik je ocenjevanje ponudbe gostinskih lokalov po vsej Sloveniji izvedel sedmo leto zapored. Inšpektorji restavracije obiskujejo neopaženo in pri tem ovrednotijo prav vse vidike kulinaričnega doživetja, restavracijo pa lahko nagradijo z maksimalno 20 točkami. Kulinarični vodnik je letos štiri kape podelil kar 13 restavracijam. Najboljšo oceno si je tudi letos