DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE: Koliko je konča v smeteh in kako to preprečiti?

Regional pred 8 dnevi

24. aprila obeležujemo dan brez zavržene hrane, ki nas spodbuja, da razmislimo, koliko hrane konča v smeteh – in kako lahko to preprečimo.

V EU letno nastane več kot 59 milijonov ton odpadne hrane (132 kg/prebivalca), obenem si več kot 42 milijonov ljudi ne more privoščiti kakovostnega obroka vsak drugi dan. Na svetovni ravni se izgubi ali zavrže približno tretjina vse hrane, proizvedene za prehrano ljudi. Podatki za leto 2024 kažejo, da gospodinjstva ustvarijo več kot polovico celotne odpadne hrane (54 odstotkov) v EU (kar predstavlja 72 kg na prebivalca). Preostalih 46 odstovkov predstavljajo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem