Slovenec v povprečju zavrže okoli 78 kilogramov hrane

Necenzurirano pred 7 dnevi

Letos petič zaznamujemo slovenski dan brez zavržene hrane. Bistvo tega dneva je spodbuditi posameznika k zmanjševanju količine odpadne hrane in preprečevanju njenega nastajanja ter ozaveščati o drugih možnostih uporabe prehrambnih izdelkov, da jih ne bi neuporabljene zavrgli. Privoščite si nemoteno branje

Vlada je 24. april za slovenski dan brez zavržene hrane razglasila leta 2023, in sicer na pobudo partnerjev projekta, ki ozavešča javnost in izvaja aktivnosti za zmanjševanje količin zavržene hrane - Lidla Slovenija, programa Ekošola, Ekologov brez meja, Zveze prijateljev mladine Slovenije, podjetja TAM-TAM, ministrstva za okolje, podnebje in energijo, ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Etri skupine z Mini tovarno. Prvi slovenski dan brez

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem