"Radi bi jedli več zelenjave. A smo 'zavozili' predelovalno industrijo."
RTV Slovenija pred 29 dnevi | Aleksandra K. Kovač

Visokotehnološki steklenjaki niso rešitev, s katero bi lahko spodbujali večje uživanje zelenjave pri potrošnikih, saj v njih lahko pridelamo plodovke, ne pa tudi korenčka, zelja, čebule. Ti bodo še vedno rasli na polju. Visokotehnološki steklenjaki niso rešitev, s katero bi lahko spodbujali večje uživanje zelenjave pri potrošnikih, saj v njih lahko pridelamo plodovke, ne pa tudi korenčka, zelja, čebule. Ti bodo še vedno rasli na polju.
Cilja samooskrbnosti z zelenjavo ni tako preprosto doseči. Zelenjadnice rastejo in zorijo v določenem obdobju in takrat jih je treba tako ali drugače porabiti. Dolgoročno skladiščenje ne pride v poštev, saj zelenjava izgublja koristne snovi kmalu po tem, ko jo poberemo. Zato jo je treba čim prej spraviti na trgovske police do potrošnikov ali pa jo predelati. A kot pravi Ana Slatnar, profesorica na Biotehniški fakulteti, na oddelku za agronomijo in strokovnjakinja