Zakaj "naša" hrana ni več "naša": iskanje kulinarične identitete v spreminjajočih se časih
RTV Slovenija 30.05.2025 | Primož Dolničar

Ko sem zadnjič gostil skupino ljudi, je pogovor stekel tudi v smer, ali se izplača imeti gostilno in da bi jo sogovornik celo sam odprl. Moj nasvet je bil: "Če imaš preveč časa in denarja, jo odpri. Na koncu ne boš imel ne enega ne drugega."
Debelo me je pogledal, nato pa sem mu razložil, da je gostinstvo garaško delo in da zahteva celega človeka. Včasih delavnik traja tudi 16 ur na dan in tako naprej v nedogled. Moraš imeti uigrano ekipo, ki jo je težko najti, dobri kuharji pa so tudi dobro plačani. Imaš dobre dneve, ko je veliko gostov, sledijo pa tudi deževni, ko je vrt zaprt in gostov ni. Na koncu, če zaslužiš kot lastnik povprečno plačo, si lahko zadovoljen. Zato začneš razmišljati, kako bi