Andreja Makovec Beci: Močno obarvani rumenjak še ne pomeni, da je jajce pridelano ekološko

RTV Slovenija pred 12 dnevi  |  Tanja Kozorog Blatnik

"Kokoš ima res odličen čut, ki ga sesalci nimamo in ga tudi ne razumemo povsem. Točno ve, kateri del dneva nekaj potrebuje, in to si poišče," mit o "neumnih" kokoših razbija Andreja Makovec Beci, ki na kmetiji pod Lisco prideluje ekološka jajca.

Na kmetiji Beci na Razborju, vasici pod Lisco v občini Sevnica, že od začetka 80. let prejšnjega stoletja redijo kokoši, pred dobrim desetletjem pa so se usmerili v izključno ekološko rejo kokoši nesnic, razlaga 28-letna Andreja Makovec Beci, ki je kmetijo, na kateri danes redijo okoli 6600 kokoši, prevzela od očeta. "Leta 2012 je prišlo do prepovedi neobogatenih kletk. Do takrat smo imeli to opremo, ki je bila najpogostejša. Preusmeritev je bila posledica več

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem