Kako se bo v naslednjih desetletjih spreminjala naša prehrana?
RTV Slovenija pred 10 dnevi | Miha Zavrtanik

Ko govorimo o prehrani prihodnosti, se pogosto omenjajo rastlinska prehrana, insekti, različna dopolnila in meso iz laboratorija. O tem, ali nas res čakajo drastične spremembe, smo se pogovarjali s prehranskim strokovnjakom Evgenom Benedikom. Ko govorimo o prehrani prihodnosti, se pogosto omenjajo rastlinska prehrana, insekti, različna dopolnila in meso iz laboratorija. O tem, ali nas res čakajo drastične spremembe, smo se pogovarjali s prehranskim strokovnjakom Evgenom Benedikom.
"Čez 20 let bomo zagotovo še vedno imeli na krožniku meso in živila živalskega izvora, a v manjšem deležu," o tem, kako se bodo naše prehranjevalne navade spreminjale v naslednjih desetletjih, pravi Evgen Benedik, docent za področje prehrane na Biotehniški fakulteti, klinični dietetik na Pediatrični kliniki UKC-ja Ljubljana, član različnih domačih, tujih strokovnih znanstvenih združenj in tudi prehranski svetovalec. Smernice prehranjevanja, ki predvidevajo manj