Embalaža za hrano: Odpadek je v pravem zabojniku, a ne bo nujno tudi recikliran.
RTV Slovenija pred 19 dnevi | Aleksandra K. Kovač

Večino embalaže, ki jo uporabljamo za hrano, bi bilo mogoče reciklirati, a v praksi se to ne bo zgodilo. Velik del zbranih odpadkov te vrste gre v sežig in se izkoristi kot energent, kar pa ne pomeni, da pravilno odlaganje v rumene zabojnike ni smiselno. Večino embalaže, ki jo uporabljamo za hrano, bi bilo mogoče reciklirati, a v praksi se to ne bo zgodilo. Velik del zbranih odpadkov te vrste gre v sežig in se izkoristi kot energent, kar pa ne pomeni, da pravilno odlaganje v rumene zabojnike ni smiselno.
Embalaža, ki jo uporabljamo za shranjevanje hrane, predstavlja precejšen del odpadkov, ki jih ustvarjamo v gospodinjstvih. Čeprav količin, ki jih med odpadno embalažo predstavlja embalaža, uporabljena za hrano, ločeno ne merijo, pa po besedah Katje Sreš iz društva Ekologi brez meja "akademska" ocena teh količin predstavlja okoli dve tretjini zbrane odpadne embalaže. V podjetju Voka Snaga, kjer zbirajo komunalne odpadke v Mestni občini Ljubljana in desetih