Opozorilo znanstvenikov: Močno predelana živila vse večja grožnja za zdravje

RTV Slovenija pred 15 dnevi  |  B. V.

Naraščajoča poraba močno predelanih živil predstavlja vse večjo grožnjo za zdravje, je opozorila mednarodna skupina znanstvenikov in raziskovalcev, ki države poziva, naj za nekatere izdelke velikih živilskih podjetij uvedejo omejitve trženja in davke.

Močno predelana živila so glavni vzrok za pandemijo kroničnih bolezni, povezanih s prehrano, pri čemer živilska podjetja dajejo prednost dobičku, je v seriji treh člankov, objavljenih v medicinski reviji The Lancet, opozorilo 43 znanstvenikov in raziskovalcev. Kot navajajo, močno predelana hrana izpodriva sveža živila in obroke, poslabšuje kakovost prehrane in je povezana z več kroničnimi boleznimi. Glavni razlog za globalni porast uživanja močno predelanih živil

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem