Novice dneva

Protestniki v dveh skupinah po ljubljanskih ulicah, policija razpustila shod

RTV Slovenija pred 5 minutami
Protestniki, ki nasprotujejo proticovidnim ukrepom, so po poltretji uri zborovanja na Kongresnem trgu krenili po ljubljanskih ulicah. Policija je neprijavljen shod razpustila. Šesti teden zapored so se v Ljubljani – tokrat na Kongresnem trgu – zbrali… »

Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP vložile že drugo interpelacijo ministra Hojsa

SiolNET pred tremi urami
Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so danes vložile v tem mandatu že drugo interpelacijo ministra Aleša Hojsa, ki so jo zasnovali v Levici. Med drugim mu očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in policijsko nasilje, pa… »

2145 novih okužb. Krek: Epidemije ni konec, v Veliki Britaniji še bolj kužna različica

24ur pred dvema urama
V torek so ob opravljenih 7367 PCR-testih potrdili 2145 novih okužb z novim koronavirusom. Opravljenih je bilo tudi 20.685 hitrih antigenskih testov, ki jih preverjajo še s PCR-testi. Delež pozitivnih testov je v torek znašal 29,1 odstotka. Trenutno… »

Krek: Epidemije še ni konec, morda prihaja nova različica

Dnevnik pred eno uro
Epidemije covida-19 ni konec, čeprav se nekateri obnašajo, kot da jo je, a virus je še vedno prisoten in je visoko kužen, zlasti v zimskem času, zato se povečuje število okuženih, hospitaliziranih in umrlih, žal pa prepočasi število cepljenih… »

V ZD Žalec naj bi izdajali lažna potrdila o cepljenju, sumijo zaposlena s področja zdravstvene nege, policija obiskala tudi…

Večer pred tremi urami
Zadnji dogodki, ki jih preiskujejo tudi celjski kriminalisti, potrjujejo sume, da so nekateri na Celjskem za lažna potrdila o cepljenju proti covid pripravljeni plačati tudi več sto evrov in pa zlasti, da so taka potrdila dostopna kar v zdravstvenih… »

Na gorenjski avtocesti se je mladenič za všečke ulegel na tla

24ur pred dvema urama
Darsove spletne kamere so zabeležile zelo nevarno početje skupine treh fantov. Fantje so se sprehajali po robu gorenjske avtoceste. Kot je razvidno s posnetka, se je eden izmed njih ulegel na cestišče, drugi pa ga je med tem posnel. Na Darsu ob tem… »

Vlada je razpravljala o mogočih ukrepih glede dražitve energentov

RTV Slovenija pred eno uro
Nevladne organizacije in sindikati so se podpisali pod poziv vladi k takojšnjemu ukrepanju za zajezitev posledic napovedanega dviga cen energentov. Vlada se je na seji seznanila z mogočimi ukrepi, ki jih je predlagala posebna vladna komisija. Ministrski… »

Umrl nekdanji obrambni minister in načelnik generalštaba JLA Branko Mamula

Večer pred 7 urami
Rojen je bil 30. maja 1921 v vasi Slavsko Polje na Hrvaškem. Sodeloval je v narodnoosvobodilnem boju in bil nosilec partizanske spomenice 1941. Po vojni je bil na visokih položajih v floti jugoslovanske mornarice, nato pa opravljal funkcije v glavnem… »

Tudi do 4000 evrov globe za tiste, ki po pozitivnem HAT testu ne gredo na PCR

Svet24 pred eno uro
Inšpektorat preverja primere, ko pozitivni na hitrih testih niso opravljali PCR-testa. Zdravstveni inšpektorat je bil seznanjen z večjim številom posameznikov, ki naj kljub pozitivnemu rezultatu hitrega testa na novi koronavirus nato ne bi opravili… »

Levica vložila predlog za referendum

Svet24 pred 9 urami
Levica je v državni zbor vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu predloga resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2035. Prepričani so, da je resolucija zgrešena in da vlada… »

Zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem