Beč

Na državnem tekmovanju slavila kranjski in celjski dekliški zbor

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Na 27. državnem tekmovanju mladinskih zborov sta bila za najboljša zbora ex-aequo razglašena Dekliški zbor Gimnazije Kranj pod vodstvom zborovodje Erika Šmida in Dekliški zbor Gimnazije Celje Center, ki ga vodi David Preložnik. Za najboljši… »

Božična kantata z APZ France Prešeren

Gorenjski glas 13.12.2023
Kranj – Prihodnji torek, 19. decembra, ob 19.30 bo v cerkvi sv. Siksta v Predosljah koncert APZ France Prešeren. Zbor bo premierno izvedel novonastalo božično kantato Iter Stellae Natalis – Potovanje božične zvezde, skladatelja Tineta Beca. Pod… »

Prvi posnetek slavne pevke po diagnozi hude bolezni #video

SiolNET 01.11.2023
Kanadska pevka Celine Dion si je v ponedeljek v Las Vegasu ogledala hokejsko tekmo med domačimi Vegas Golden Knights in Montreal Canadiens, moštvom iz njene domače države. Posnetek Dionove v slačilnici kanadskega moštva je sploh prvi v zadnjih treh… »

Goričko dom največjega vzorčnega nasada sadnega drevja in grmičevja v Evropi

RTV Slovenija 16.09.2023
V Budincih raste neuradno največji vzorčni nasad sadnega drevja in grmičevja v Evropi. Na 7000 kvadratnih metrih je zasajenih 1400 sadnih dreves in grmovnic "divjih" vrst. Obiskovalci si jih lahko ogledajo, sadeže jedilnih vrst pa tudi poskusijo. Iz… »

Johnny Depp na rockerski turneji dopolnil 60 let

Primorske 23.06.2023
BUKAREŠTA > Johnny Depp je 9. junija praznoval 60 let. Lani mu je sodna bitka z nekdanjo ženo Amber Heard malce načela javno podobo, a trenutno je na evropski turneji s svojo skupino Hollywood Vampires, tako da je rojstni dan praznoval v Bukarešti… »

Aegis carminis ob 50-letnici Ambroža Čopija

Primorske 07.04.2023
Glasbeno pomlad je v dvorani Sv. Frančiška v Kopru letos uvedel mednarodni mladinski festival Aegis Carminis. Že tretjič ga prirejata Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem in umetniški vodja Ambrož Čopi, ki je z njim proslavil svoj… »

Johnny Depp bo Ludvik XV.

Primorske 07.04.2023
CANNES > Z zgodovinskim filmom Jeanne du Barry, ki bo 16. maja odprl mednarodni filmski festival v Cannesu, se na velika platna vrača ameriški igralec Johnny Depp, so sporočili s festivala. V filmu je odigral francoskega kralja Ludvika XV. Film… »

Upnikom Damjana Jankovića namesto 5,5 milijona le dobrih 40 tisočakov

24ur 16.03.2023
Medtem ko se ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviču zapleta pri izgradnji kanala C0, ki na noge dviga lastnike zemljišč in del mestne opozicije, ki občino poziva, naj projekt ustavi, pa se njegovemu sinu Damjanu Jankoviću, ki je v osebnem stečaju… »

Opral prigoljufanih pol milijona dolarjev

Dnevnik 16.03.2023
Koprski kriminalisti so na specializiranem državnem tožilstvu zaradi pranja denarja kazensko ovadili slovenskega državljana in njegovo družbo s sedežem na območju slovenske Istre. Ovadeni je namreč prek svojega podjetja poskušal prikriti izvor… »

Istran je umazan denar pral z nakupom bitcoinov

Necenzurirano 15.03.2023
Koprski kriminalisti so zaključili preiskavo pranja denarja. Glavno vlogo igra slovenski državljan z območja slovenske Istre. Ključna ugotovitev preiskave, ki je pripeljala do kazenske ovadbe na Specializirano državno tožilstvo: osumljeni je prek… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem