Berlin

Z rejvom proti svetobolju

Mladina pred 53 minutami
Victoria Daldas in Theo Zeitner sta med študijem začela producirati tehno glasbo in danes kot duo Brutalismus 3000 nastopata po svetu. Za uspeh se morata zahvaliti novi generaciji oboževalcev, ki se zabava na Tiktoku. Theo Zeitner in Victoria Vassiliki… »

V nesreči avtobusa blizu Leipziga umrlo pet ljudi

RTV Slovenija pred 1 dnevom
V nesreči avtobusa prevoznika Flixbus na avtocesti v bližini Leipziga na vzhodu Nemčije je umrlo najmanj pet ljudi, še več pa jih je poškodovanih. Avtobus je iz za zdaj neznanega razloga zapeljal z avtoceste A9 in se prevrnil na bok. Po prvih… »

HUDA NESREČA FLIXBUSA: Najmanj pet mrtvih, več poškodovanih (FOTO, VIDEO)

Regional pred 1 dnevom
V nesreči avtobusa na avtocesti v bližini Leipziga na vzhodu Nemčije je danes dopoldne umrlo najmanj pet ljudi, še več pa jih je poškodovanih, je po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočila tamkajšnja policija. Avtobus je iz za zdaj… »

Dobra novica iz Berlina: napovedi za letos boljše

Delo pred 3 dnevi
Nemčija in njeni avtomobilski izvozniki ostajajo najpomembnejši partner za slovenska podjetja v predelovalni industriji. V nadaljevanju preberite: Razpoloženje med nemškimi izvozniki se je marca precej izboljšalo, tudi v avtomobilski industriji, je… »

Flixbusov voznik za nekaj sekund zadremal in povzročil katastrofo

Necenzurirano pred 6 dnevi
S sodbo se je zaključilo sojenje zoper 27-letnega voznika Sergija P., ki je septembra lani nekaj sekund nespretno krmaril Flixbusov avtobus. Avtobus je bil na poti iz Berlina v Trst. V zgodnjih jutranjih urah je voznik malce zadremal in v Mihaelovi vasi… »

»Putin potrebuje to vojno«

Mladina pred 7 dnevi
Karl Schlögel, verjetno najslavnejši nemški zgodovinar, strokovnjak za vzhodno Evropo. Karl Schlögel je v Berlinu, Moskvi in Sankt Peterburgu študiral filozofijo, sociologijo, vzhodnoevropsko zgodovino in slavistiko. Danes 76-letni profesor je do… »

Estonska premierka poziva članice Nata k izdatkom za obrambo v višini treh odstotkov BDP-ja

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Estonska premierka Kaja Kallas je pozvala zaveznice v zvezi Nato k povečanju izdatkov za obrambo na več kot tri odstotke bruto domačega proizvoda (BDP), čeprav večina članic trenutno ne dosega cilja niti dveh odstotkov BDP-ja. Estonija že namenja… »

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, Pezda je na robu obupa

Necenzurirano pred 10 dnevi
Neko kmetijo v nemški zvezni deželi Brandenburg terorizirajo agresivni krokarji. Prizori spominjajo na kultni film Alfreda Hitchcocka. Kmeta sta brez moči, krokarji pa neustrašni. Kerstin Pezda, gospodarica na kmetiji v bližini kraja Finsterwalde… »

Če protestirate v Rusiji, storite samomor s pomočjo policije

Delo pred 10 dnevi
Dolgo vrsto pred rusko ambasado je organizirala tukaj živeča diaspora. Je del vsesvetovnega protesta proti Putinu. V nadaljevanju preberite: Po ulicah v bližini ruske ambasade v Berlinu se je v nedeljo, na zadnji dan ruskih predsedniških volitev, vila… »

Trsta ne damo!

Gorenjski glas pred 11 dnevi
»Problematiko tržaškega vprašanja, ki se je odvijalo med majem 1945 in oktobrom 1954, torej med koncem druge svetovne vojne in sklenitvijo Londonskega memoranduma, so raziskovali številni strokovnjaki, od Bogdana Novaka, Jeana Baptista Durosella in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem