Covid 19

Je odvetnik, ki so mu verjeli mnogi Slovenci, prevaral vse?

SiolNET 16.11.2023
V Nemčiji se je v priporu znašel odvetnik Reiner Fuellmich, eden največjih ideologov mednarodnega proticepilskega gibanja v obdobju pandemije virusa covid-19. Fuellmich, ki se je zavzemal za to, da se vsem deležnikom pri reševanju epidemiološke… »

Nemci odpovedujejo, Francozi v Ženevo s ključno novostjo

SiolNET 16.11.2023
Poleg naslednika twinga so pri Renaultu potrdili, da bodo serijsko različico novodobne petke razkrili na avtomobilski razstavi v Ženevi. Medtem ko so organizatorji obujene avtomobilske razstave v Ženevi dobili številne odpovedi od praktično vseh… »

VRAČA SE MINI OLIMPIJADA: Po nekajletnem premoru jo bodo organizirali v Centru za starejše občane Lucija

Regional 16.11.2023
Po večletnem premoru zaradi pandemije covid-19 se vrača Mini olimpijada istrskih domov starejših občanov. Športno srečanje je namenjeno povezovanju in spodbujanju aktivnega življenjskega sloga med stanovalci obalnih domov ter promociji zdravja in… »

Nekdanji slovenski drsalec v ZDA obsojen na dve leti in pol zapora, plačati mora dobre tri milijone kazni

SiolNET 15.11.2023
Slovenskega olimpijskega umetnostnega drsalca in podjetnika Luko Klasinca so zaradi bančnih prevar na sodišču v New Yorku obsodili na dve leti in pol zaporne kazni, poroča Žurnal24. Nekdanjega slovenskega olimpijca Luko Klasinca so junija 2021 v ZDA… »

Konec sveta, kot ga poznamo: najnižji skupni imenovalec

SiolNET 10.11.2023
Veliko Britanijo zadnje mesece – poleg težav, povezanih z brexitom – pretresajo razkritja o katastrofalnem odzivu vlade nekdanjega premierja Borisa Johnsona na pandemijo bolezni covid-19. Niz preiskav in zaslišanj je pokazal, da je takratna… »

Norija okoli slovenskih pajkic: nekateri z njimi služijo milijone

SiolNET 09.11.2023
Preverili smo, koliko zaslužijo najbolj prepoznavna podjetja, ki v Sloveniji prodajajo športna oblačila oziroma pajkice, po katerih posegajo tudi številne znane Slovenke. Deset najbolj prepoznavnih podjetij na tem področju je v letu 2022 skupaj… »

Odpovedi si sledijo: bo obujena Ženeva predvsem kitajska?

SiolNET 07.11.2023
V Ženevi bodo prihodnjo pomlad po štirih letih obudili najslavnejšo avtomobilsko razstavo v Evropi, a udeležba evropskih proizvajalcev bo očitno zelo mizerna. Avtomobilska razstava v Ženevi je bila desetletja najpomembnejši avtomobilski dogodek v… »

Odziv pretežno starejših

Gorenjski glas 26.10.2023
Množičnega cepljenja proti covidu-19 in gripi se je v kranjski vojašnici skupno udeležilo 1768 ljudi. Kranj – Minulo soboto je v kranjski vojašnici od 9. ure do 16.30 potekalo množično cepljenje proti covidu-19 in sezonski gripi, predhodno… »

Infekcijska klinika poka po šivih, zasedene vse postelje

SiolNET 24.10.2023
Na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana v zadnjih dneh beležijo porast bolnikov, ki potrebujejo obravnavo in zdravljenje, prevladujejo okužbe sečil in dihal. Klinika je trenutno polno zasedena, prostih postelj za… »

Številni izzivi elektroenergetike zaradi zelenega prehoda

SiolNET 19.10.2023
Zeleni prehod med drugim z opuščanjem fosilnih virov pomeni velik izziv za elektroenergetiko. Med glavnimi vprašanji so vlaganja v proizvodnjo in omrežje in viri za to ter uporaba presežkov energije iz sončnih elektrarn. Jedrska energija naj bi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem