Davos

Komentar / Vojna retorika

Mladina 23.02.2024
Danes v EU vsi napovedujejo spopad z Rusijo, ki postaja prvi vojaški sovražnik in s Putinom pravi politični demon. Münchenska varnostna konferenca 2024 velja za nekakšno nadaljevanje Davosa, mesec dni kasneje, z manj glamurja in širine, toda s… »

Izposojevalnica smuči razburila z napisom, da Judom ne izposojajo opreme

RTV Slovenija 13.02.2024
Izposojevalnica smuči v Davosu v Švici je na vrata izobesila napis, da si Judje pri njih ne morejo več izposoditi opreme. Policija je sprožila preiskavo, švicarska federacija judovskih skupnosti pa napis označila za diskriminatoren in napovedala… »

Jessica Diggins navdušila navijače v Canmoru, Anja Mandeljc prvič letos med trideseterico

RTV Slovenija 09.02.2024
Jessie Diggins je dobila preizkušnjo na 15 km prosto s skupinskim startom smučarskih tekačic za svetovni pokal v kanadskem Canmoru. Za 2,6 sekunde je ugnala Francozinjo Delphine Claudel. Anja Mandeljc je osvojila 28. mesto. Američanka Diggins je imela… »

Milijaderji so za davek na bogastvo?

Dnevnik 04.02.2024
Britanski konservativni premier Rishi Sunak, pa tudi vodja laburistične opozicije Keir Starmer zavračata davek na bogastvo, ki bi razmeroma hitro pomagal odpraviti ekstremno revščino po svetu. Ljudje, ki ne verjamejo v čudeže, so najbrž… »

Naši ljudje v Davosu

Mladina 26.01.2024
Na srečanju superbogatih tudi ministrici Tanja Fajon in Emilija Stojmenova Duh. Na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) v švicarskem alpskem letovišču Davos se vsako leto zberejo superbogati in supervplivni, gospodarstveniki in voditelji, elita pač… »

V četrtek zaseda ECB; v pričakovanju namigov, kaj bo z obrestnimi merami

Finance.si 23.01.2024
Kaj se trenutno razpravlja o višini obrestnih mer ECB – zbrali smo, kaj pričakujejo trgi, kaj ocenjujejo ekonomisti, kaj pravijo posamični guvernerji in kaj je v Davosu izjavila šefinja ECB… »

Indeks S&P 500 po dveh letih spet podrl absolutni rekord

Dnevnik 23.01.2024
Svetovna gospodarska elita se je pretekli teden mudila na rednem letnem srečanju Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) v Davosu, kamor so bile uprte oči javnosti. V enem od intervjujev je predsednica Evropske centralne banke Christine Lagarde resneje… »

V četrtek zaseda ECB; v pričakovanju namigov, kaj bo z obrestnimi merami

Finance.si 23.01.2024
Kaj se trenutno razpravlja o višini obrestnih mer ECB – zbrali smo, kaj pričakujejo trgi, kaj ocenjujejo ekonomisti, kaj pravijo posamični guvernerji in kaj je v Davosu izjavila šefinja ECB… »

Rudnik litija v Srbiji: po volitvah je čas za posel z Riom Tintom

Dnevnik 23.01.2024
Zadnje izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića kažejo, da hoče oživiti projekt rudnika litija, ki bi škodil okolju in zdravju ljudi na zahodu Srbije. Ni naključje, da je od parlamentarnih volitev minilo komaj pet tednov. Srbski predsednik… »

Najlepši snežak Aleksandra Vučića

Dnevnik 20.01.2024
Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je minuli teden, ko se je udeležil Svetovnega gospodarskega foruma v švicarskem Davosu, na družbenem omrežju tiktok pohvalil s snežakom, ki ga je naredil. V opisu videa je zapisal, da je svojemu šestletnemu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem