Iran

Hudo bolni ajatola je ostal brez podizvajalca in naslednika

Delo pred tremi urami
Namesto mirnega prehoda se bo v Iranu, utrujenem od sankcij, režimske represije in čedalje bolj silovitih regionalnih napetosti, začel boj za nasledstvo. V nadaljevanju preberite: Iranski vrhovni voditelj ajatola Ali Hamenej je že nekaj ur prej… »

Lenarčič sprožil ogorčenje zaradi objave o Iranu: Gre za »neposrečeno rabo ključnika«

Dnevnik pred 4 urami
Slovenski evropski komisar Janez Lenarčič je s ponesrečeno objavo na družbenem omrežju x, v kateri je izrazil solidarnost z Iranom, požel hude kritike. Medtem ko so iranske reševalne službe iskale razbitine helikopterja, ki je prevažal iranskega… »

Foto in video: V helikopterski nesreči umrla iranski predsednik in zunanji minister

Necenzurirano pred 4 urami
V helikopterski nesreči v goratem predelu na severozahodu Irana sta umrla iranski predsednik Ebrahim Raisi in iranski zunanji minister Hosein Amir Abdolahian. Informacije o helikopterski nesreči, ki se je včeraj pripetila v iranski provinci Vzhodni… »

Po Raisijevi nesreči javnost vznemiril Lenarčičev tvit o evropski solidarnosti

Delo pred 4 urami
Glede uporabe ključnika #EUSolidarity je Janez Lenarčič v objavi na družbenem omrežju X kasneje zapisal, da gre za njegovo neposrečeno rabo. Ob smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija se vrstijo izrazi sožalja iz več držav, tudi Evrope. V… »

Po smrti predsednika v Iranu razglasili petdnevno žalovanje

Dnevnik pred 4 urami
Potem ko je v nedeljski helikopterski nesreči umrl predsednik Ebrahim Raisi, je danes iranski vrhovni voditelj ajatola Ali Hamenej v islamski republiki razglasil petdnevno žalovanje. »Razglašam petdnevno javno žalovanje in izrekam sožalje dragemu… »

V Iranu potrdili smrt predsednika Raisija

Mladina pred 5 urami
Umrlo je vseh devet potnikov na krovu helikopterja. Iranska državna televizija je danes potrdila smrt predsednika Ebrahima Raisija in zunanjega ministra Hoseina Amir-Abdolahiana v nedeljskem strmoglavljenju helikopterja na severozahodu Irana. Da ni… »

Izrael trdi, da nima nič s smrtjo iranskega predsednika

Mladina pred 5 urami
Edino vprašanje trenutno je, kdo bo nasledil Raisija na položaju. Izrael še ni uradno komentiral smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija v strmoglavljenju helikopterja na severozahodu Irana. Izraelski mediji pa so danes poročali, sklicujoč se na… »

Po smrti Ebrahima Raisija v Iranu petdnevno žalovanje. Začasni predsednik je postal Mohber.

RTV Slovenija pred 6 urami
Predsednik Irana Ebrahim Raisi in zunanji minister Hosein Amirabdolahian sta umrla v helikopterski nesreči na severozahodu države, so potrdili iranski državni mediji. Izrael je že zatrdil, da v nesrečo ni bil vpleten. Reševalne ekipe so že takoj… »

Hezbolah: Bil je zaščitnik odporniških gibanj. Lavrov: Zanesljiv prijatelj Rusije.

RTV Slovenija pred 6 urami
Prihajajo odzivi na smrt iranskega predsednika Ebrahima Raisija. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da je bil Raisi "zanesljiv prijatelj Rusije", gibanje Hamas pa je izrazilo hvaležnost za njegovo "podporo palestinskemu odporu". Palestinsko… »

Analiza: Sprememb v iranski politiki po Raisijevi smrti ni pričakovati

Dnevnik pred 6 urami
S smrtjo iranskega predsednika Ebrahima Raisija v zunanji politiki Irana ne gre pričakovati sprememb. Večje so negotovosti na domačem političnem prizorišču, kjer bo potrebno organizirati nove predsedniške volitve, prav tako pa se bo moral najti nov… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem