Korona virus

Ponekod že zmanjkuje prostora za okužene paciente

Dnevnik 13.11.2023
V bolnišnicah to jesen zdravijo številne bolnike, ki so se jim ob okužbah poglobile že obstoječe zdravstvene težave. Nalezljive bolezni prispevajo celo k padcem, iskanje postelj za obolele je še težavnejše kot sicer. Pri marsikaterem posamezniku… »

Omejitev obiskov na kliniki za nevrologijo in kliniki za interno medicino

Delo 10.11.2023
Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor zaradi porasta okužb s koronavirusom omejuje obiske na kliniki za nevrologijo in kliniki za interno medicino. Tamkajšnje bolnike lahko naenkrat obišče le ena zdrava oseba, priporočena je tudi uporaba… »

Danski junak, ki je vstal od mrtvih

Delo 05.11.2023
Življenje Christiana Eriksena je po srčnem zastoju na euru 2021 viselo na nitki, zdaj je Danec znova gonilna sila naslednje tekmice slovenske reprezentance. V nadaljevanju preberite: Dvanajsti junij 2021 je dan, ki ga nogometni navdušenci zlepa ne bodo… »

Matic zbira gasilske našitke, uniforme, čelade, značke, ki si jih lahko ogledate

Necenzurirano 28.10.2023
Matic Vožič ima zanimiv hobi. Zbira vse, kar je povezano z gasilci in njihovim poslanstvom. Našitke, uniforme, čelade, ... Uredil je zbirko, ki si jo je moč ogledati. Začel je z zbiranjem gasilskih našitkov, ki jih ima že okoli 550 iz… »

Poglejte to novo Putinovo mizo. Spet sproža govorice

Zurnal24 27.10.2023
V ozadju naj bi bil spet Putinov strah. Ruski predsednik Vladimir Putin se je ta teden sestal z voditelji različnih verskih skupnosti za ogromno mizo, ki mu je omogočila precejšnjo razdaljo. Precejšnjo distanco s sogovorniki je držal tudi že pred… »

Bodite pozorni pri naročanju, ni namreč vseeno, kdaj pišemo zdravniku

Necenzurirano 25.10.2023
Novomeščanka je morala v ambulanto še enkrat poslati elektronsko pošto, saj je prejšnje sporočilo poslala zunaj ordinacijskega časa. Direktorici ZD Novo mesto Alenki Simonič se takšna praksa ne zdi sporna, zdravstveni inšpektorat meni nasprotno… »

Nova zamera: William spet jezen na Meghan

Zurnal24 18.10.2023
Že od samega začetka je bil proti tej ljubezni. Spor med Williamom in Harryjem naj bi se prvič zaostril po tem, ko je mlajši od bratov svoji družini predstavil ločeno ameriško igralko Meghan Markle in naznanil, da se bo z njo poročil. Willu se je… »

Trgovski velikan napovedal nižje cene

SiolNET 13.10.2023
"Pred nami so naporna leta z gospodarskega vidika in na to se moramo pripraviti. Obrestne mere povzročajo težave našim strankam, zato moramo znižati cene," je izpostavil direktor trgovskega dela Ikee Jesper Brodin. Švedski trgovec s pohištvom Ikea… »

Je bil to najhujši petek, 13., v zgodovini Slovenije?

SiolNET 12.10.2023
Petek, 13., naj bi bil dan, ki prinaša nesrečo, dan, ko je pred prečkanjem ceste pametno trikrat pogledati v levo in desno ter nato za vsak slučaj še navzgor. Gre za koledarsko vraževerje z zgodovinskimi koreninami, ki ga je predvsem na Zahodu v… »

Na onkološkem inštitutu ob porastu okužb omejili obiske, začenja se cepljenje z novim cepivom

RTV Slovenija 10.10.2023
Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so ob povečanju števila okužb s koronavirusom omejili obiske na vseh svojih oddelkih. V zdravstvenih domovih se medtem začenja tako sezonsko cepljenje proti gripi kot cepljenje s posodobljenimi cepivi proti covidu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem