Makedonija

Balkanska migracijska pot je leglo džihadistov, ki ogrožajo Evropo

Nova 24TV 23.10.2023
Migranti na balkanski poti proti Sloveniji. (Foto: epa) Na ozemlju Balkana trenutno deluje dvajset skrajnih džihadističnih celic, njihov cilj pa so teroristični napadi po Evropi, so po poročanju italijanskih medijev opozorile italijanske… »

Dijaki izvrstni v Ohridu

Gorenjski glas 21.10.2023
Dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica so se udeležili mednarodnega tekmovanja srednjih gostinskih in turističnih šol GATUS, ki je bilo letos v Ohridu v Severni Makedoniji. Tako v kuharstvu kot v strežbi in turizmu so si priborili… »

Dvoboj bratov Janc v Celju

Dnevnik 18.10.2023
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v petem krogu lige prvakov danes ob 18.45 v Zlatorogu gostili Barcelono, enajstkratnega prvaka Evrope in še neporaženo v letošnji sezoni. Barcelona in Kiel sta po štirih tekmah letošnje lige prvakov edina med… »

Filmski program Mesta žensk: Protest proti vojni in zamisel boljšega sveta

RTV Slovenija 15.10.2023
Celovečerni dokumentarni film Telo Petre Seliškar spremlja življenje režiserkine prijateljice Urške, profesionalne pianistke in nekdanje manekenke, ki ji pri 28 letih odkrijejo encefalitis, čez leta pa jo doleti še ena, zahrbtnejša bolezen. Film… »

Italijani zaradi vpletenosti v športne stave domov poslali Tonalija in Zaniola

RTV Slovenija 12.10.2023
Italijanska nogometna zveza je zaradi morebitne vpletenosti v športne stave pred kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu 2024 domov poslala Sandra Tonalija in Nicoloja Zaniola. Italijo čakata tekmi proti Malti in Angliji. Italijanski… »

Uefa izbrala močno ime: znani sodniki za tekmo Slovenije in Finske

Delo 12.10.2023
Evropska nogometna zveza je določila sodnike in uradne osebe za tekme 7. kola kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji. Evropska nogometna zveza je določila uradne osebe za tekme 7. kola kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji… »

Po Domžalah tudi Šenčur začel s porazom

SiolNET 11.10.2023
Košarkarji Kansaia Heliosa so v torek v Subotici začeli novo sezono tekmovanja v drugi ligi ABA. Na svoji prvi tekmi turnirja so izgubili z domačim Spartakom s 73:80. Tudi člani Gorenjske gradbene družbe Šenčur so v novo sezono vstopili s porazom… »

Dvojni spored v celjskih dvoranah Golovec in Zlatorog

Dnevnik 11.10.2023
Ženska rokometna reprezentanca Slovenije se bo danes ob 17. uri v celjski dvorani Golovec pomerila z Latvijo v kvalifikacijah za EP 2024, igralci Celja Pivovarne Laško pa bodo ob 18.45 v Zlatorogu v četrtem krogu lige prvakov gostili francoski… »

"Tehnologija ne more nadomestiti zdravnikov, jim pa lahko zelo pomaga"

SiolNET 05.10.2023
V okviru obiska pri ministrstvu za zdravje Republike Slovenije se je petčlanska strokovna skupina za digitalizacijo ministrstva za zdravje Severne Makedonije na Telekomu Slovenije seznanila z vpeljanimi rešitvami Telekoma Slovenije za telemedicino in… »

Manjkajoče delavce iščejo od Balkana do Nepala

Delo 05.10.2023
Veliko zanimanje kadrov iz Severne Makedonije in BiH za delo pri nas, a postopki za pridobitev dovoljenj so še predolgi. V nadaljevanju preberite še: Zavod za zaposlovanje je v zadnjih treh mesecih najprej organiziral zaposlitvene dogodke v Severni… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem