Sarajevo

Vrnitev v Sarajevo

Delo pred 4 dnevi
Mesto živi naprej in edino prav je tako, a žal si vsa postajajo podobna. Ko je napovedovalec na Kongresnem trgu v soboto omenil, da je bila Ljubljana med drugo svetovno z žico obdana kar 1170 dni in velja za edino evropsko prestolnico, okupirano na ta… »

Škotski umetnik po pošti dobiva na stotine izvodov romana 1984

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Škotski umetnik Hans K. Clausen je po pošti prejel že na stotine izvodov kultnega romana 1984. Zbira jih namreč za potrebe instalacije na otoku Jura, kjer je George Orwell – v hudi revščini in bolan – konec 40. let napisal svoj distopični… »

Filmski večer v Radomljah

Domžalec pred 9 dnevi
FKVK Mavrica Radomlje video sekcija Mengeš je 15. aprila 2024 priredila filmski večer, ki je bil po navadi že vrsto let v župnijskem domu Mengeš in ker v tem prostoru gostujejo otroci vrtca Mengeš, ker jim je njihove prostore uničila poplava, smo… »

V spolnosti lahko z leti vse postaja še boljše

Delo pred 11 dnevi
Ginekologinja in avtorica Larisa Čorda o parih, ki imajo nizek libido, o našem izkrivljenem odnosu do spolnosti in o tem, da leta niso ovira za užitek. V nadaljevanju preberite: Ginekologinja in porodničarka Larisa Čorda govori v popolnem angleškem… »

Pismo iz Sarajeva: O aprilu, Titu in Zdravku Čoliću

Finance.si pred 21 dnevi
Na začetku aprila smo se spominjali odpora v devetdesetih letih, obdobja, v katerem je umrlo 11.541 prebivalcev kotline.… »

Pismo iz Sarajeva: O aprilu, Titu in Zdravku Čoliću

Finance.si pred 21 dnevi
Na začetku aprila smo se spominjali odpora v devetdesetih letih, obdobja, v katerem je umrlo 11.541 prebivalcev kotline.… »

Častno srce Sarajeva letos palestinskemu režiserju Elii Suleimanu

RTV Slovenija pred 22 dnevi
Elia Suleiman bo prejel letošnje častno srce Sarajeva, ki ga podeljujejo na Sarajevskem filmskem festivalu. Nagradili ga bodo za izjemen prispevek k filmski umetnosti ter v sklopu programa Posvečeno prikazali še retrospektivo njegovih izbranih filmov… »

Umrla je Sabira Hajdarević

Gorenjski glas pred 22 dnevi
V 87. letu se je v Kranju poslovila dolgoletna učiteljica petja in klavirja v Glasbeni šoli Kranj, mezzosopranistka Sabira Hajdarević. Kranj – Ljubezen do glasbe jo je prevzela že v otroških letih v rodni Zenici, kjer je prepevala v šolskem zboru… »

Aretacije v BiH: pridržani tudi visoki uslužbenci policije

Dnevnik pred 24 dnevi
Zaradi suma organiziranega kriminala, trgovine z drogami, pranja denarja in drugih kaznivih dejanj je danes v Bosni in Hercegovini potekala policijska akcija, v kateri so pridržali več kot 20 oseb, med njimi tudi visoke uslužbence policije in… »

Srečanje PEN tudi o Gazi in Ukrajini: "Že vsa leta se postavljamo na stran žrtev."

RTV Slovenija pred 31 dnevi
Začenja se 56. mednarodno srečanje pisateljev PEN, ki bo z dogodki na Bledu in v Ljubljani v ospredje postavljal razprave o vojni v Gazi in Ukrajini ter konfliktih v Afriki. Cilj srečanja pa je vzpostavitev dialoga med različno mislečimi. Literati se… »

Novice dneva »

Kako prelisičiti nespečnost

Finance.si pred dvema uramaše 1 povezana

Zgodovinska zmaga Minnesote, ki je izsilila sedmo tekmo

RTV Slovenija pred 51 minutamiše 1 povezana

Zakaj bom kaznovan, ker sem preklopil na elektriko?

Finance.si pred dvema uramaše 2 povezani

Zasavska podjetja poskočno, a so še vedno pod povprečjem

Finance.si pred 4 minutamiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem