Srebrenica

Srbski politiki ob spominu na žrtve v Jasenovcu zanikali genocid v Srebrenici

Dnevnik pred 3 dnevi
Srbski politiki iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore so danes v Donji Gradini v BiH priredili slovesnost v spomin na žrtve koncentracijskega taborišča Jasenovac, v katerem je ustaški režim med drugi svetovno vojno pobil na deset tisoče… »

Srbski politiki zanikali genocid v Srebrenici

Mladina pred 8 dnevi
Dodik je izjavil, da se srbskemu narodu poskuša brez dokazov naprtiti odgovornost za genocid nad Bošnjaki v Srebrenici leta 1995. Srbski politiki iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore so danes v Donji Gradini v BiH priredili slovesnost v spomin… »

Generalna skupščina ZN-a bo o resoluciji o genocidu v Srebrenici glasovala šele sredi maja

RTV Slovenija pred 21 dnevi
Generalna skupščina ZN-a bo o resoluciji za razglasitev 11. julija kot mednarodnega dneva spomina na genocid v Srebrenici glasovala šele sredi maja. O tej temi bodo danes razpravljali na izrednem zasedanju VS-ja, ki ga je sklicala Rusija na pobudo… »

Generalna skupščina ZN: glasovanja o Srebrenici še ne bo

Dnevnik pred 21 dnevi
Glasovanja o resoluciji za razglasitev 11. julija kot mednarodnega dneva spomina na genocid v Srebrenici še ne bo. O resoluciji bi morali na Generalni skupščini ZN glasovati že ta teden, vendar naj bi prišlo do zapletov pri dnevnem redu. Predlog… »

Genocidi se vrstijo

Gorenjski glas pred 24 dnevi
Pred tridesetimi leti se je v Ruandi izvršil eden največjih genocidov, leto pozneje se je zgodil domnevno genocidni poboj v Srebrenici, Južna Afrika je Izrael obtožila genocidnega ravnanja v Gazi … Bo genocidov kdaj konec? Osem faz genocidov Kaj je… »

O človečnosti

Dnevnik pred 25 dnevi
Pogosto slišimo, da je zahodna družba v globoki krizi. V kaosu vrednot, cilja in smisla. Svet postaja vse bolj grd prostor, na katerem se agresivno prerivamo za pozornost in materialne dobrine ter zavračamo tiste, ki so zunaj mehurčka našega… »

Odvratni politični diskurz

Dnevnik pred 26 dnevi
Povejmo naravnost in brez ovinkov, brez rokavic in diplomatskih zadržkov: izjava, ki si jo je privoščil srbski predsednik Aleksandar Vučić o »odvratnih Slovencih«, ki da so mu sredi palače Združenih narodov ob newyorški Vzhodni reki »nastavili… »

Resen diplomatski škandal brez globljega cilja

Delo pred 26 dnevi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je v stiski na vseh straneh, z žaljivkami Sloveniji nagovarja svoje volivce. Premier Robert Golob in zunanja ministrica Tanja Fajon sta žalitve srbskega predsednika Aleksandra Vučića na račun Slovenije po… »

#video Poglejte Vučićevo izjavo o »odvratnih Slovencih«

Dnevnik pred 26 dnevi
Fajon je besede Vučića označila za žaljive in nesprejemljive, zaradi česar so se odločili na zagovor poklicati srbskega odpravnika poslov. »Zahtevamo pojasnilo, opravičilo, to ni v duhu dobrih sosedskih oziroma prijateljskih odnosov, je dejala in… »

Po vložitvi resolucije o genocidu v Srebrenici v Banjaluki protest. Dodik: To ni bil genocid.

RTV Slovenija 19.04.2024
Potem ko sta Nemčija in Ruanda v sredo v ZN-u v proceduro vložili resolucijo, s katero bi 11. julij razglasili za mednarodni dan spomina na genocid nad Bošnjaki v Srebrenici, se je v Banjaluki zbralo več tisoč protestnikov. Protestniki proti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem