Povezane novice

27 kilometrov novih kolesarskih poti med Sežano in Komnom

Primorske 05.01.2023
Občini Sežana in Komen bo ob koncu letošnjega leta povezovalo 27 kilometrov novih kolesarskih poti od Sežane do Komna. 3,8 milijona evrov vredna gradnja regijske kolesarske povezave, ki jo bo izvajala Komunala Sežana, je del projekta Geomob, s… »

PRISTANIŠKI PILOTI DELNO USPEŠNI: Dobili bodo odškodnino, ne pa zaposlitve

Regional 05.01.2023
Javno podjetje Koprska pristaniška pilotaža (KOPP) mora štirim nekdanjim zaposlenim v zasebnem podjetju Piloti izplačati odškodnino, ni pa jih dolžna zaposliti, je po pisanju Primorskih novic v ponovljenem sojenju odločilo delovno sodišče v… »

68 ur čakal na hodniku urgence

Primorske 05.01.2023
Naš bralec je po 68 urah čakanja posteljo na kardiološkem oddelku dobil šele ko so ugotovili, da je okužen s covidom. SLOVENIJA > Celotno praznično obdobje smo mediji poročali o neznosnih razmerah na ljubljanski urgenci. Čakalne dobe so trajale… »

Piloti brez zaposlitve v državni pilotaži, zato pa z odškodnino

Primorske 05.01.2023
Dva pomorska pilota in dva voditelja pilotskega čolna, ki so bili zaposleni v prejšnji družbi Piloti, ne morejo računati na zaposlitev pri javnem podjetju Koprska pristaniška pilotaža. Jim pa mora ta družba izplačati razliko v plačah za nazaj… »

Občina Divača dobila prvega poklicnega podžupana v zgodovini občine

Primorske 05.01.2023
Občina Divača je z novim letom dobila prvega poklicnega podžupana v zgodovini občine. Na to funkcijo ga je v skladu s statutom občine ob izteku leta imenovala županja Alenka Štrucl Dovgan. DIVAČA > “Na mestu podžupana bo Mario Benkoč pomagal… »

Tudi trije novinci: Koderman pride danes

Primorske 05.01.2023
Koprski nogometaši so med prvimi začeli priprave za drugi del sezone, ki se bo začela 11. februarja. Pred začetkom treningov so se 2. januarja zbrali na skupni večerji. V klubu so uradno že potrdili dva novinca. KOPER > V ponedeljek so si… »

Po dolgi poti skozi Indijo do sebe

Primorske 05.01.2023
Igralci dramatičnega društva in male gledališke šole so ponovno združili moči in navdušili s predstavo igro Siddharta. Filozofsko zahtevno lirično pripoved Nobelovega nagrajenca Hermanna Hesseja je režiserka Ana Kržišnik Blažica strnila v… »

Sosedska preizkusa pred odhodom na Poljsko

Primorske 05.01.2023
Pred slovenskimi rokometaši, ki se pripravljajo na svetovno prvenstvo, je danes prva od dveh preglednih tekem z Madžarsko. Vzhodno sosedo bodo ob 18. uri gostili v Ljutomeru, v soboto pa sledi povratni dvoboj čez mejo v Veliki Kaniži. LJUTOMER >… »

Madžarović o objestnežih na Bonifiki: “Tako hudo še ni bilo”

Primorske 05.01.2023
Izživljanje neznanih vandalov v času novoletnih praznikov ni bilo omejeno zgolj na zabojnike za smeti in prometno signalizacijo, s pirotehničnimi sredstvi so se lotili tudi športne infrastrukture v parku Bonifika. V Zavodu za šport ocenjujejo, da je… »

Skesanec s tožilstvom podpisal sporazum

Primorske 05.01.2023
Močno zastraženega so včeraj iz ljubljanskega pripora na dvorišče ljubljanskega okrožnega sodišča na Gospodarskem razstavišču pripeljali Klemna Kadivca, domnevnega šefa slovenske celice Kavaškega klana. Vendar Kadivca pravosodni policisti in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem