Povezane novice

MENJAVE V NADZORNEM SVETU LUKE KOPER: Predčasno naj bi zamenjali štiri nadzornike, tudi Matoza

Regional 06.01.2023
Delničarji Luke Koper bodo na izredni skupščini 6. februarja odločali o tem, da iz nadzornega sveta odpokličejo Francija Matoza, Nevenko Črešnar Pergar, Andreja Koprivca in Božidarja Godnjavca ter na njihova mesta za štiriletni mandat imenujejo… »

“Delali smo tudi po 400 ur, danes moram prositi za socialni transfer.”

Primorske 06.01.2023
“Hvala vsem, ki ste nam pomagali v našem boju, hvala vam do neba! Čutim neko zmago. A boljše bi bilo, če vsega tega, kar se je dogajalo z nami, sploh ne bi bilo,” je Hasib Hurtić včeraj s solznimi očmi pospremil nedavno sodbo vrhovnega… »

Spomini na nakupovanje na Ponterossu ne bledijo

Primorske 06.01.2023
Po zelo odmevnem dokumentarcu Trst, Jugoslavija iz leta 2017, ki je osvetlil dolgo spregledani nakupovalni fenomen v Trstu v 60. in 70. letih minulega stoletja, je njegova avtorica, Tržačanka Wendy D'Ercole, prejela še precej novih informacij… »

Žrtve v domovini in na balkanskem bojišču

Primorske 06.01.2023
Primorski Slovenci so med obema svetovnima vojnama, zlasti po vzpostavitvi ali izgradnji italijanskih vojašnic in utrjene linije Alpskega zidu na slovenskem ozemlju tedanje Julijske krajine, služenje italijanskega vojaškega roka opravljali tudi na… »

Zadovoljen je, ko njegovo delo ni vidno

Primorske 06.01.2023
Giani Gombar, 48-letni Izolan iz Dekanov, se že približno 30 let ukvarja z dejavnostjo, ob kateri si marsikdo na prvo žogo predstavlja žensko: šiva. Natančneje, Gombar popravlja oblačila. Začel je tako, da je pomagal mami, prihodnje leto pa bo že… »

Menjave v nadzornem svetu Luke Koper

RTV Slovenija 06.01.2023
Delničarji Luke Koper bodo februarja na skupščini odločali o odpoklicu štirih nadzornikov, ki zastopajo kapital in so mandat nastopili v času prejšnje vlade, in o imenovanju novih članov nadzornega sveta. Slovenski državni holding (SDH), ki je… »

Predsednik bo tudi spomladi še trener

Primorske 06.01.2023
Medtem ko bo reprezentančni januar pri rokometaših tekmovalno v znamenju svetovnega prvenstva, bodo domači klubi prvi mesec v letu izkoristili za priprave na drugi del državnega prvenstva, ki se nadaljuje 4. februarja. KOPER > Koprčani bodo drugi del… »

Menjave: Franci Matoz ne bo več nadziral Luke?

SiolNET 06.01.2023
Slovenski državni holding bo februarja predčasno zamenjal štiri nadzornike v Luki Koper. Med zamenjanimi naj bi bil tudi Franci Matoz. Slovenski državni holding (SDH) bo po neuradnih informacijah na naslednji skupščini lastnikov Luke Koper februarja… »

Matoz le še mesec dni prvi nadzornik v Luki Koper

Delo 06.01.2023
Novi nadzorniki bodo Mirko Bandelj, Barbara Nose, Boštjan Rader in Jožef Petrovič. V nadaljevanju preberite: Luka Koper bo po neuradnih podatkih danes objavila sklic izredne skupščine, ki so ga delničarji pričakovali že od sredine avgusta lani, ko… »

Rokavička za pomoč in podporo ukrajinskim beguncem

Primorske 06.01.2023
Ukrajinska begunka Margarita Pavlenko bo skupaj z otrokoma pravoslavni božič jutri prvič praznovala daleč od doma in družine. Pa vendar je hvaležna za pomoč in podporo, ki jo ukrajinskim beguncem v okviru programa Rokavička v Postojni in Ilirski… »

Zamenjali naj bi štiri nadzornike Luke

Primorske 06.01.2023
Slovenski državni holding namerava predčasno zamenjati štiri nadzornike v Luki Koper. V sklicu za skupščino delničarjev, ki naj bi ga objavili danes, bodo tudi imena novih nadzornikov. Edini predstavnik kapitala, ki naj bi ostal, je Tomaž Benčina… »

Darovanje dohodnine zahteva le dobro voljo

Primorske 06.01.2023
Slovenci smo dobrodelen narod. Svetovni indeks dobrodelnosti 42 odstotkov državljanov, ki vsaj enkrat letno darujejo denar v dobrodelni namen, uvršča v zgornjo tretjino držav. Skoraj polovico rezerve pa imajo zavezanci pri darovanju odstotka… »

Še vedno čakajo na boljše čase

Primorske 06.01.2023
Čeprav težav (predvsem finančnih) ne manjka in za zdaj nič ne kaže, da bi v Sežani lahko pozdravili kakšnega strica iz Amerike, so nogometaši Tabora vseeno zavihali rokave in začeli z delom. SEŽANA > Včeraj so se nogometaši zadnjeuvrščene… »

Kmalu slovenski rekreativni pokal

Primorske 06.01.2023
Tekmovalna sezona se je začela tudi za mlade smučarje tekače, ki se borijo za točke slovenskega pokala. Tekaško smučarski klub Idrija je že opravil prve nastope, v nadaljevanju sezone pa se obeta še slovenski rekreativni pokal za odrasle - tudi s… »

Prednost dajejo pregledom za službo

Primorske 06.01.2023
Kdor želi dobiti vozniško dovoljenje za avtomobil, mora najprej opraviti zdravniški pregled. Istrskim dijakom več težav kot strošek 60 evrov povzroča iskanje zdravnika za medicino dela, prometa in športa, ki jih je pripravljen pregledati. V… »

Bešič Loredan: “Zdravstvene reforme si pravzaprav nihče ne želi, ker stanje vsem ustreza”

Primorske 06.01.2023
Pred orehom, ki se že kakšno desetletje ne pusti streti, se je v tem mandatu znašel minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Zdravstveni sistem pozna do obisti, saj je v njem delal v različnih vlogah, a je v slovenskem zdravstvu toliko stvari… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem